Vizier op volleybal

 

Donitas D3 maakt naam als Angstgegner waar!

VoV, 30-11-2022. 13:29 uur. Lieve lezer, afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen Olhaco D1. Niet in onze oude vertrouwde Struik, maar in de KD. Om het hele publieksgebeuren in goede banen te leiden werd er een heuse speurtocht opgezet en met succes; we hebben nog nooit zoveel toeschouwers gehad tijdens een wedstrijd. Of dat nou kwam door onze pot of door het feit dat het een aangename 24 graden was in de hal, dat laten we even in het midden.

De verwachtingen waren hooggespannen, mede dankzij de voorbeschouwing in de Hoogeveensche Courant. Wij citeren: “Donitas 3 is jarenlang een ‘Angstgegner’ geweest voor de Hoogeveense dames, want er werd nauwelijks gewonnen. […] Donitas 3 is goed in vorm en won van haar laatste zes duels er vier. […] Olhaco staat voor een loodzware opgave.” Een mens kan nooit genoeg veren in zijn reet hebben.

Wellicht gingen we door deze lofzang naast onze volleybalschoenen lopen, of misschien werd de druk om onze naam als ‘Angstgegner’ te bewaken ons te hoog. Wat het ook was, we begonnen twijfelachtig aan de wedstrijd.

Waar de eerste set nog veel te spannend werd gewonnen, verloren we het tweede bedrijf. Na twee sets was de stand gelijk (25-23, 22-25) en de sfeer niet om over naar huis te schrijven. Ook de scheidsrechters waren niet in hun sas. Zij besloten om hun frustraties af te reageren op de coach van de tegenstander met een gele kaart en flink wat gesjok en gemok.

Hier hebben wij even flink van geprofiteerd. Een flinke portie lurf, Olhaco bij ’t strotje en naast de veren nog wat peper in de reet – het paste net – deden we eindelijk waar we voor kwamen. De derde en de vierde set werden genadeloos gewonnen (25-13, 25-18), wat betekende dat we al om 15.00 uur aan het bier konden. Winnen, winnen en nog eens winnen.

Volgende week gaan wij genieten van een welverdiend vrij weekend. Het voelt allemaal nog wat onwennig en onzeker. Wat doet het gepeupel doorgaans op een volleybal loze zaterdag? We gaan het snel genoeg ontdekken. Bevo!

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames3. Foto Jan van den Noort.