Vizier op volleybal

 

Een 3-2 zege van Donitas H1 vs. C.S.V.

VoV, 30-11-2022. 13:34 uur. Lieve Donitaters e.a., Vorige week was het aardig zuur om, ondanks goed spel, tegen Sneek te verliezen. Coach Jaap vermaakte zich overigens wel, door de gehele wedstrijd iedereen continu te wisselen. Dit bracht ons soms in verwarring, maar bij de tegenstander nog meer; pure winst (helaas wel 4-0 verlies).

Dat wij tegen CSV er dan ook op gebrand waren om punten te pakken, begon machtig kut doordat Dames 2 de audio-installatie had geclaimd met trieste kinder-hardstyle liedjes, hier gingen de kalende CSV boomers helemaal goed op.

Dames 2 was sowieso de verliezer van de dag, aangezien zij met maar liefst 6 speelsters kwamen opdagen bij de ‘teamdate‘. Dit laten wij natuurlijk niet gebeuren; hierop lieten wij in plaats van dames 2 last minute een meisjes B team aanrukken waar we het nog kneiter gezellig mee hebben gehad.

Terug naar de wedstrijd; de eerste set leek het alsof CSV alles of niets serveerde, waarbij het dat laatste werd; een service of 12 ging fout. Desondanks waren de heren in het rallyspel de bovenliggende partij. Nadat we van 20-24 terug hadden geknokt naar 24-24, werd alsnog de set verloren.

De tweede set was geen hoogtepunt aan onze zijde, maar vanaf de derde set ging er een knop om; ook bij het publiek! Drie sets achter elkaar waren wij de bovenliggende partij, waarin uitblinker Yarick Poeisuz, Poesz of Poeuiz ongekend de ballen opdook. Ook Leon Dersjant stond op positie 4 lekker te beuken.

Waar menig passer/loper een blij ei is na een mooi geslagen punt, krijgt Leon juist een woedende blik over zijn schattige snoet wat ook bij de medespelers voor een stoot adrenaline/testosteron/natuurlijk amfetamine zorgt.

Kees Wieringa; “Naast het veld beter gepresteerd dan op het veld”. Na een 3-2 winst mag u zelf invullen wat dat betekent. Ush!

gh @ VoV, verslag van Donitas Heren1. Foto Jan van den Noort.