Vizier op volleybal

 

Ontspannen van Gaal blikt terug op uitstekend weekend

VoV, 30-11-2022. 13:37 uur. “It was a question of time”, vat de bondscoach samen na afloop van het duel tussen Donitas H2 en Oryx 1. “With the lovely evening behind their backs these guys are unstoppable, they let Oryx smell a poop!” zegt van Gaal lachend. Het zelfvertrouwen straalt werkelijk van Louis zijn bruingebakken huidje, maar met een 3-1 overwinning en cummulatief slechts 10 punten verschil is er reden genoeg om kritisch te zijn. Dat is het twaalftal dan ook zeker.

Allereerst op het publiek dat bij aanvang van de wedstrijd óf bij Heren 10 op de tribune zat óf met een broodje frikandel en een pitcher bier in de Sportsbar stond. Nu kunnen de mannen nog begrijpen dat men het fantastische spel van Heren 10 wilt bekijken, maar liever €14,- voor een pitcher betalen dan genieten van het spel in de Struik.. Dat gaat wel heel ver.

Ten tweede wordt er oogluikend gekeken naar de service verdeling. Na herhaaldelijk aanmanen van Sybren om de libero te ontwijken, kregen Tibor en Boris het zonder uitzondering voor elkaar hun service bij deze stofzuiger in de schoot te werpen. “That is not very smart, I can say” zou Louis zeggen.

Als laatste moeten we het hebben over de blokkering van Richard Pot die schitterde van afwezigheid. Na een publiekswissel halverwege de vierde set en slechts één blokpoging werd de conclusie getrokken dat de buitenkanten de blokkering in hun eentje moesten oplossen. Desalniettemin willen we Pot bedanken voor het versterken van ons team de afgelopen maand.

Nu het keerpunt voor de Heren is ingezet moeten we dus realistisch blijven. “One swallow does not make a summer” voegt de man met de gouden pik toe. Toch zijn er jongens die de afgelopen weken niet buiten zijn geweest en hebben gezien dat het nog lang geen zomer is. Mick en Jelle verkiezen een midweekje in het buitenland boven de tropische temperaturen in de KD-hal. “And that’s how we keep running behind the facts”, u word bedankt!

IM HERZ!

gh @ VoV, verslag en foto van Donitas H2.