Doordeweeks in de Bundesliga dames.

VoV, 06-01-2022. 5:30 uur. In de Duitse Bundesliga werd doordeweeks een volledig programma afgewerkt, voor zover corona dat toeliet. Op 29-12 vorig jaar speelde Schwerin nog tegen NawaRo Straubing (3-0), afgelopen dinsdag verloor Dresden op eigen veld met 2-3 van Wiesbaden, ondanks een 84 om 70 eigen score en het duel Rote Raben Vilsbiburg vs. Neuwied werd gisteren uitgesteld.

Wel doorging S-W Erfurt vs. Stuttgart. De koploper had het twee sets redelijk lastig met de nummer drie van onderen. In de openingsset maakten ze het verschil na 20-21 (naar 21-24) en wonnen met 22-25. In de derde set was Erfurt in de finale na 21-21 de efficiëntere ploeg en won met 25-23. De andere twee sets gingen met 9-25 (3de, via 7-16 en 8-22) en 19-25 naar de ploeg van Juliët Lohuis en Eline Timmerman.

Simone Lee werd MVP, ze scoorde 22 punten. Juliët Lohuis had 11 keer succes, Eline Timmerman maakte bij een invalbeurt in de vierde set 1 punt. De 36 om 18 foutenlast was voor Erfurt het grote struikelblok.

De subtopper tussen SC Potsdam en SC Schwerin werd een 0-3 zege voor de bezoekers. De eerste (15-25) en derde (14-25) set werden met overmacht door de gasten gewonnen. In de tweede set was het tot 21-22 spannend en gelijk opgaand. De breakpoints naar 21-24 maakten vervolgens de 23-25 zege tot een feit.

Lina Alsmeier van Schwerin werd MVP, ze scoorde 17 keer. De spelverdeelsters Sarah van Aalen (Potsdam) en Femke Stoltenborg hadden invalbeurten en scoorden niet. Indy Baijens maakte er 9. In de eigen score was Schwerin dubbel zo goed als Potsdam met 30 om 60 punten, waarvan er 21 om 48 aanvallend werden gemaakt.

Ladies in Black vs. Suhl kende een 1-3 uitslag met drie sets die met twee punten verschil werden beslist. Aachen kon in de eerste set na een 22-19 voorsprong drie setpoints voor Suhl wegwerken voordat het zelf op 28-27 het laatste punt scoorden. In de drie sets daarna had Suhl de betere finale. In set twee wonnen ze met 22-25, de derde set lukte het Aachen om setpoints op 23-24 en 24-25 weg te werken, op 25-26 slaagden ze daarin niet meer. En in de vierde set maakte Suhl van een 22-19 achterstand een 22-24 voorsprong en won vervolgens met 23-25.

Bij Suhl werd libero Elise Lohman MVP, die titel ging niet naar Daniëlle Harbin, ondanks haar 33 scores. Laura de Zwart maakte 5 punten, ze stond 3 sets in de basis. Annick Meijers scoorde 4 keer. Ze begon in de vierde set in de basis en had in de sets daarvoor twee invalbeurten.