Midweeks in Griekenland, Polen en Tsjechië

VoV, 06-01-2022. 5:37 uur. We kijken bij de midweekse buitenlandse uitslagen en wedstrijden van landgenoten even wat er in Griekenland, Polen en Tsjechië bij de opstart van de competitie in 2022 gebeurde.

Koploper Panathinaikos won in Griekenland met 0-3 bij Pannaxiakos. Via de setstanden 25-27, 13-25 en 17-25. Na een moeilijke eerste set, waarin blok en lage verdediging niet optimaal functioneerden en presteerden, kon de ploeg van Maret Grothues eenvoudig naar de ruime winst uitlopen. De scores waren voor aces 2 om 8, voor aanval 34 om 36 en voor blok 3 om 12. De foutenlast was 22 om 16. Maret Grothues scoorde 15 keer.

In Polen leed Olsztyn van Robbert Andringa in het middenmoot duel tegen Rzeszow een 3-0 nederlaag via de setstanden 31-29, 25-22 en 25-14. In de eerste set kreeg Olsztyn drie keer de kans om de set voor zich te beslissen, en konden ze ook drie keer verhinderen dat Rzeszow de set pakte. Bij de vierde keer op 30-29 ging het mis. Daarna was de thuisploeg de bovenliggende partij. Andringa scoorde 9 keer, zijn ploeg staat nu met 13-21 op de zevende plaats. Rzeszow staat met 14-22 een plaatsje hoger.

In Tsjechië heeft Wessel Keemink zich met Karlovarsko geplaatst voor de halve finale van de Tsjech Cup. Na de 3-0 in het eerste duel tegen Pribram was er gisteren een 2-3 zege.  De eerste, derde en vijfde set waren met 11-25, 19-25 en 12-15 voor Karlovarsko, de tweede en vierde gingen met 29-27 en 32-30 verloren.

Rik van Solkema werd met Usti in de halve finale uitgeschakeld. Tegen Ostrava werd de eerste wedstrijd met 1-3 verloren, gisteren was er nog wel een 2-3 zege, maar dat was niet voldoende om door te gaan. In de vierde set, met 1-2 op het scorebord, kon Ostrava via 25-22 het ticket voor de halve finale binnenhalen. Usti won daarna als pleister op de wonde de vijfde set nog met 13-15.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Panathinaikos.