NL-duo’s door naar kwartfinales Luzern

VoV, 12-05-2018.  12:50 uur. Drie Nederlandse duo’s hadden zich gisteren voor de achtste finales van het FIVB driesterren toernooi in Luzern geplaatst. Bij de dames worden vandaag na de achtste finales ook nog de kwart en halve finlaes gespeeld. Bij de mannen houdt het na de kwartfinales op. Morgen is de laatste dag van dit toernooi, of de Nederlandse duo’s vandaag overleven, kunt u in de loop van vandaag op VoV lezen.

Vanmorgen om 9:00 uur begonnen Jolien Sinnema / Laura Bloem aan hun partij tegen het Japanse tweetal Futami / Hasegawa. Aanvankelijk ging het tot 9-8 in Nederlands voordeel gelijk op, vervolgens namen de Japanse dames met een 1 om 5 score de leiding over (10-13) en het verschil van 3 à 4 punten op de side out hielden ze vast via 12-15, 15-18 en 17-21, de eindstand waarmee ze de eerste set wonnen.

In de tweede set boekten Sinnema / Bloem een makkelijk overwinning of zoals ze in Japan gezegd zullen hebben was het een u-ökuöbä, dat volgens ons zoveel betekent als een walk over. Het stond zo 8-4 voor Nederland en na de 15-6 werd de zege en de gelijke setstand met 21-9 binnengehaald. Zoals gezegd een u-ökuöbä.

In de derde set ging het voordeel van Nederland naar Japan en weer terug, ofwel van 5-3 naar 6-8 en 12-9. Toen het éénmaal daar weer was aanbeland, gaven Sinnema / Bloem het niet meer uit handen en wonnen de tiebreak met 15-11 en de wedstrijd dus met 2-1.

In de kwartfinale spelen ze later vandaag tegen het Amerikaanse duo Stockman / Larsen.

Joy Stubbe / Marleen van Iersel troffen een uurtje na Sinnema / Bloem in de achtste finale op Valentyna Davidova / Lefgeniia Shchypkova en behaalden een mooie 2-0 zege. In de openingsset waren ze ruim de betere. Via de tussenstanden 10-4, 14-9 en 18-12 werd de 21-15 winst opgeëist. In de tweede set was de weerstand aanvankelijk wat forser. Een 7-3 Nederlandse voorsprong werd omgezet in een 7-8 en 8-9 achterstand. Het antwoord van Stubbe / van Iersel mocht er wezen. In een keer naar 16-10. Ook het tegenstribbelen naar 18-16 werd gepareerd, de winst kwam via 21-17 op het scorebord.

In de kwartfinale spelen ze later vandaag tegen  Flint / Day uit de USA.

Dirk Boehlé en Steven van de Velde behaalden in de achtste finale een 2-0 zege tegen Arnas Rumsevisius / Luka Kazdailis. De eerste set haalden ze met 16-21 binnen, in de tweede kostte het meer moeite en werd het vooral op het eind nog even erg spannend toen de Letten, na de gehele set zo ongeveer een drietal punten te hebben achtergestaan (9-12, 12-15, 15-18) bij 19-19 op gelijke hoogte kwamen. Met een tweepunter beslisten de Nederlanders de set daarna nog in hun voordeel.

In de kwartfinale spelen ze later vandaag tegen een Zwitsers duo.

We houden u op de hoogte hoe het verder gaat.