Drie keer een 0-3 in de Kampioenspoule (m)

VoV, 09-03-2023. 4:46 uur. Bij de mannen in de Kampioenspoule moest SV Dynamo de koppositie, die ze vorige week zaterdag hadden veroverd, op zondag weer afstaan aan VC Limax, dat uit bij Orion in Doetinchem een knappe 1-3 zege behaalde.

Gisteravond kon of VC Limax of SV Dynamo voor een paar dagen de eerste plaats vasthouden/ veroveren. Ze speelden namelijk tegen elkaar en gezien hun onderlinge verschil van 1 puntje kon er dus van alles gebeuren. Zeker was wel dat beide teams op de eerste twee plaatsen zouden blijven staan. SV Dynamo behaalde via 20-25, 21-25 en 19-25 een 0-3 zege bij de koploper en nam daarmee de koppositie weer over.

In de eerste set maakten ze na een gelijk opgaande strijd, met 13-10 als uitschieter, van 20-19 achter een 20-25 setzege, in set twee hadden de gasten bij 14-21 een geruststellende voorsprong opgebouwd, die ze na 18-24 met 21-25 afsloten.  In de derde en laatste set werd het verschil gemaakte na 14-15. De serie naar 14-19 bleek de voortijdige beslissing voor de 19-25 winst.

Omdat Lycurgus als nummer drie vier punten op de nummer twee achterstond konden zij de stap omhoog niet maken. In Sliedrecht konden ze wel met een driepunter de eerste schrede naar een hogere positie zetten, maar dan moest er wel gewonnen worden van de thuisploeg, die na twee nederlagen ook gebrand was op een zege. Maar Sliedrecht Sport leed thuis een 0-3 nederlaag, waarbij de sets met twee keer 20-25 en 18-25 eindigden.

Lycurgus sloeg zich in de eerste set van 16-14 achter naar 16-21 voor en won via side outs scores. In de tweede set kwam Sliedrecht na een 14-18 achterstand niet meer terug in een betere positie en via 16-21 verloren ze de set met vijf punten verschil. In de derde doorgang nam Lycurgus al vlot een ruime voorsprong (4-8), bouwde die uit naar 10-16 en speelde de set daarna professioneel uit naar een 18-25 zege.

Ryan Coenen en Kyle Mccauley van Lycurgus werden met 11 treffers de topscorers van de partij. Youri Ebbelaar van Sliedrecht maakte er 10. Lycurgus behaalde het voordeel in de eigen score uit 1 om 6 aces en 4 om 7 blokpunten.

Orion kwam afgelopen zondag thuis tegen VC Limax tekort voor de zege en zal alle zeilen bij moeten zetten om in het spoor van de top 2 te blijven. Ze staan al vijf punten achter op SV Dynamo en met de lastige uitwedstrijd tegen SSS gisteravond was het verre van een zekerheidje dat daarop ingelopen zou worden. SSS zal de fans na twee nederlagen ook op een zege willen trakteren. SSS vs. Orion werd de derde 0-3 nederlaag voor de thuisploeg gisteravond. Orion bleef met twee keer 21-25 en 17-25 de baas in Barneveld.

In de openingsset kon SSS van een 15-22 achterstand terugkomen naar 20-23 voordat Orion de laatste twee punten via side out scores liet noteren. In de tweede set maakten de gasten uit Doetinchem na 16-17 het verschil. Ze liepen uit naar 16-20 en 18-23 en sloten met 21-25 af. In de derde set was bij 12-20 wel duidelijk dat de drie punten mee naar Doetinchem zouden gaan. Via 17-25 was dat ook inderdaad het geval.

Samuli Kaislosalo werd met 20 punten de topscorer in Barneveld. Johan Gruvaeus maakte de meeste punten bij de thuisploeg, totaal 11.