Vizier op volleybal

 

Dubbel verlies Red Dragons in Frankrijk

VoV, 28-07-2019. 5:10 uur. De Belgische mannenploeg, ook wel bekend als de Red Dragons, is bij het OKT in Rotterdam straks een van de drie tegenstanders van Oranje. Net als Nederland zijn zij volop in voorbereiding op dit OKT, waar USA en Zuid – Korea de andere twee aanwezige teams zullen zijn. De Red Dragons speelden twee keer tegen Frankrijk.

Vrijdag speelden ze de eerste van twee oefenwedstrijden in Montpellier. De Belgen verloren met 3-1 in een snikhete sporthal, met tijdens het duel extra drink- en afkoelingspauzes. Bij de Belgen ontbrak uit voorzorg Sam Deroo in verband met een lichte blessure.

België kwam in elke set met de score over de twintig puntengrens. Via 25-22 werd de 0-1 achterstand weggewerkt, die met een 25-21 was ontstaan.  De derde en vierde set eindigden in 21-25 en 22-25. Bram van den Dries werd met 13 punten de meest scorende Belg.

In de tweede wedstrijd (gisteren) werd het 4-0 voor Frankrijk, met de aantekening dat onze Zuiderburen twee sets goed konden meekomen (21-25, 22-25), daarna zakte het niveau en werd met duidelijke cijfers verloren  (18-25, 15-25).

Vrijdag stonden van den Dries, D’Hulst, Verhees, van de Voorde, Rousseaux, Baetens en de libero’s Stuer en Ribbens in de beginopstelling en waren er invalbeurten voor Tuerlinckx,  Grobelny, van de Velde, Verhanneman en Valkiers.

Zaterdag werd de basis gevormd door  Tuerlinckx, van de Velde, Verhees, Verhanneman, Baetens, Valkiers en de libero ‘s Ribbens en Stuer. Toen waren er invalbeurten voor van den Dries, D’Hulst, Grobelny, van de Voorde en Rousseaux.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.