Vizier op volleybal

 

Tokyo: Brons voor Brouwer/Meeuwsen

VoV, 28-07-2019. 8:33 uur. In de strijd om de bronzen medaille in Tokyo was het Braziliaanse tweetal Alison /Álvaro Filho  de toch wel verrassende tegenstander voor het BTN duo Brouwer / Meeuwsen. Verrassend omdat zij in de halve finale verloren van de Duitsers Nils Ehlers en Lars Fluggen, die dit kalender jaar nog niet eerder in een drie- of viersterren toernooi de laatste acht hadden gehaald. De 25ste , 33ste en 41ste plaats waren eerder regel dan uitzondering tot nu. De Brazilianen daarentegen werden vorige week nog winnaar in Espinho in Portugal.

Individueel stonden er drie wereldkampioen in het veld en een zilveren medaille winnaar op een WK. Alvaro Filho voelde zich niet helemaal fit, moest bij een 17-9 stand in de eerste set in het voordeel van Brouwer / Meeuwsen voor een medische time out 5 minuten naar de kant. Na de 7-7 was er met een 10 om 2 score heel veel voordeel voor het BTN duo. De super korte ace van Nederland, direct na een ace via een harde opslag, was een juweeltje. De Brazilianen stonden bij 32 graden als bevroren in het achterveld.  Na de medische time out maakten de Nederlanders met 21-12 de set in hun voordeel uit.

Brouwer / Meeuwsen hadden licht voordeel in de tweede set (3-2, 6-5) toen Brouwer met een super redding, hij lanceerde zichzelf om de bal nog te halen, naar 7-5 ging. De 8-5, 10-6 en 12-7 volgden, waarop Brazilië snel de schaduw van de time out plaats opzocht. Bij 12-9 ging de technische time out in.

De video challenge veranderde 14-9 in 13-10 en dat was het startschot voor de inhaalrace die Nederland noopte tot een time out bij 14-13.  Het eerste punt na de pauze was voor Nederland. Tegen de power van Brouwer kon Brazilië het daarna niet bolwerken (17-13), na de 18-14 ging de winst en de bronzen medaille in Tokyo met 21-17  naar Nederland.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.