Vizier op volleybal

 

Een beetje van alles wat in 1AD

VoV, 10-10-2018. 5:50 uur. Derby’s, een topper en kop – staart duels, op het menu van de Eerste Divisie A bij de dames staat een zeer gevarieerd volleybal menu voor aanstaande zaterdag. Wat de ‘kop – staart’  botsingen betreft, die gaan tussen Zwolle II en VC Sneek II, de nummer laatst tegen de nummer twee van boven. En tussen Hake Tjoba en Autoschade  Kuiper / D.B.S., waarbij de koploper op bezoek gaat bij de nummer voorlaatst.

In Zwolle beginnen ze om 14:30 uur, in Klazinaveen om 18:00 uur. Ook al geven ‘resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst’, het zou ons verbazen als we in deze wijsheid het woordje ‘geen’ voor één keer door ‘wel’ zouden kunnen vervangen. Dat geeft toch meteen een heel andere klank.

De topper gaat tussen Koffievoordeel.nl Sudosa – Desto vs Rosstars. Dat hadden ze een maand geleden in Rossum ook niet verwacht, dat ze als promovendus en debutant na drie wedstrijden een topper zouden spelen tegen Sudosa – Desto voor een (voorlopige) podium plaats.  Nu staat het ongeslagen Rosstars in de schaduw van het schavotje, een goed resultaat zou hen erop kunnen helpen. Maar de ploeg uit Assen is thuis een bijzonder moeilijk te nemen hindernis, daar weten zo’n beetje alle teams uit de Eerste Divisie uit ervaring over mee te praten. Als debutant heb je dan het voordeel dat je volledig onbevangen aan het duel kunt beginnen en je je niets van ‘het verleden van anderen’ hoeft aan te trekken.

De derby van het weekend is in onze ogen Krekkers vs Dynamo. Als ze in Rossum niet hadden verwacht dat ze in de schaduw van het podium zouden staan, hadden ze in Maria Parochie niet verwacht dat ze bij de kelder teams zouden behoren. Vorig jaar tot bijna de laatste sets meedoen om de titel, de ploeg nagenoeg in takt houden en dan na drie duels nog droog staan voor wat overwinningen betreft, het kan zo maar gebeuren. Als het tegenzit, als het niet meezit.

We verwachten weer hordes fans die van Tubbergen naar Maria Parochie onderweg zijn zo rond een uur of vier, de kantine chef die extra drankvoorraad inslaat, de lotenverkopers die met extra prijzen het nog aantrekkelijker maken om een gokje te wagen en aan weerskanten van het net bibberende beentjes, knikkende knietjes  en klapperende kiezen. Kippenvel als de eerste opslag komt, en zeker niet van de kou!  Tja Ella, deze keer ben je er denken we nog niet bij, misschien straks in Tubbergen wel.

De tweede derby gaat tussen Weghorst Makelaardij WVC Volley en Springendal Set-Up ’65 II. Moet wel een keihard ontwaken zijn geweest toen WVC vorige week bij De Balkster Smashers keihard met de neus op de Eerste Divisie feiten gedrukt werd. Met als resultaat 4-0 verlies. De omgekeerde wereld speelde zich af in Ootmarsum, waar de ploeg van Damir Colo de bezoekers uit Zwolle eenzelfde bitterkoekje gaf. Zij stuurden VC Zwolle met 4-0 naar huis. Tegenover elkaar zal het dus wel gaan knallen. Rehabilitatie en/of bevestiging. Zou het 3-2 of 2-3 worden?

Al drie weken wachten ze in Varsseveld op de eerste zege, ze hebben inmiddels al wel vijf punten gesprokkeld maar zijn nog niet juichend van het veld gekomen, omdat ze nog niet gewonnen hebben. Dat moet dan zaterdag tegen Bolsward gebeuren, al zal dat niet meteen een makkelijk opgave worden. De Friezinnen schreven in de laatste twee gewonnen wedstrijden veel punten bij, en zullen niet met lege handen de terugweg willen aanvaarden. Dat past niet in de seizoenshistorie, al geven resultaten uit een recent verleden natuurlijk geen garanties voor de nabije toekomst.  En dat geldt voor beide teams.

De stand is nu nadat alle teams drie wedstrijden hebben gespeeld. DBS 13 punten. Sneek II 12 punten, Sudosa – Desto en Rosstars 11, Set – Up II en Bolsward 10, SV Dynamo 7, WVC Volley 6 punten, VCV 5 punten, Krekkers staat op 3, Tjoba op 2 en Zwolle II op 0.

gh @ Vizier op Volleybal.