Vizier op volleybal

 

Zuid vs Zuid en West vs West in 1BD

VoV, 10-10-2018, 5:58 uur. Dit weekend wordt er in de Eerste Divisie B regionaal gestreden. De teams uit het Zuiden spelen tegen elkaar en de teams uit het Westen ook. Met daarbij in het Zuiden een echte, maar dan ook echte topper en een mooie derby. In het Westen moeten de ploegen wat meer kilometers maken, is de afstand wat groter, al geldt dat niet voor de afstand op de ranglijst voor Zaanstad en VollinGo. Dat zijn buren.

Eerst maar de topper, die gaat tussen Volley Tilburg en debutant VC Olympia. De ploeg uit Panningen gaat als koploper naar Tilburg en kan daar, zeker weten, op een warm onthaal rekenen. Hun onderling verschil op de ranglijst is twee punten, dat is te overbruggen of daar is een kloof van te maken. Om 17:30 uur beginnen ze in Tilburg, de glazen bol van de Nevobo zegt 2-3, maar dat zou ik zeker niet leidend laten zijn, want die bol zegt nogal vaak 2-3.

Peelpush II vs Ledub noemen we gezien de afstand tussen Meijel en Budel een derby, of misschien is een regionale derby beter. Zeker is dat beide teams de punten goed kunnen gebruiken, Peelpush II eigenlijk het beste, omdat zij de rode lantaarndrager zijn en er twee achter staan op hun tegenstander.  Wellicht geeft dat een extra motivatie, naast het thuisvoordeel en de mogelijkheid om in de eigen kantine het ‘toklied’ te laten klinken. De rol van spelbederver ligt bij Ledub, die dat zeer zeker niet zal nalaten met verve te vertolken. Niet te vertokken, maar te vertolken.

VC Velden is de derde ploeg uit het Zuiden op het podium. Zij spelen zaterdag tegen SOMAS / Activia, dat koploper van het rechter rijtje is. Onderling verschil in punten zes, De 4-0 nederlaag van Activia bij Ledub vorige week en de 3-1 zege van Velden op Zaanstad zou gemakkelijk kunnen worden uitgelegd als zijnde een gegeven in het voordeel van VC Velden. Dat moet echter eerst nog maar eens blijken.

Zaanstad en VollinGo zijn zoals gezegd buren op de ranglijst. Zaanstad is de bovenbuur. Om 17:00 uur beginnen ze zaterdag aan hun onderling duel om de punten. Zaanstad zal bovenbuur willen blijven, terwijl VollinGo wel een paar etages omhoog wil verhuizen.  De 0-4 vorige week tegen Volley Tilburg zal nog even nabesproken zijn, hetzelfde zal er Zaanstad na de 3-1 nederlaag gebeurd zijn. Benieuwd wie het roer een winnende zwenk kan geven.

En als laatste duel staat Inter Rijswijk vs Sliedrecht Sport II op de agenda. Rijswijk is voorlaatste, maar haalde vorige week bij Stravoc verrassend uit met een 1-3 uitzege. Sliedrecht Sport II was een maatje te groot voor Peelpush II, dat werd 4-0. De Sliedrechters staan te trappelen om het podium te beklimmen, daarvoor hebben ze een zege nodig.

Hyundai Peter Janssen Stravoc en Royal Kids Hotel Kinderopvang VCN 2 zijn speelvrij.

De stand is na drie wedstrijden van alle teams: VC Olympia 14, Volley Tilburg en VC Velden 12, Sliedrecht II 10, Zaanstad 8 en VollinGo 7 punten. Zij vormen het linker rijtje. Rechts staan Activia 6, Stravoc en Ledub 5, VCN II en Rijswijk 4 en Peelpush II op 3 punten.

gh @ Vizier op Volleybal.