Vizier op volleybal

 

Koploper Peelpush vs Rode Lantaarndrager

VoV, 10-10-2018. 5:40 uur. Voor de tweede week op rij is IMS / Voltena zaterdag niet van de partij in het wedstrijdschema van de Topdivisie, en dus ook de tegenstander VVU niet. Dit nog steeds vanwege de YOG in Buenos Aires waar twee speelsters van Voltena Nederland in het beachvolleybal vertegenwoordigen. Blijven er echter nog wel vijf wedstrijden over, genoeg voor een middag en avondvullend Topdivisie programma op de zaterdag.

Het begint om 16:30 uur met SV Dynamo vs Doetinchem Orion en om 19:30 uur wordt er bij IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles tegen Laudame Financials VCN aangefloten. Maar daarmee zit het volleybal er in de Topdivisie nog niet op, zondag spelen Peelpush en PDK Huizen nog tegen elkaar.  Om 15:30 uur beginnen ze in Meijel.

De wedstrijd op zondag is een kop – staart botsing, gezien de huidige stand. Maar dat kan natuurlijk na zaterdagavond anders zijn, als Donitas, Orion of WSV er met de volle buit vandoor gaan en Peelpush (voor even?) op de ranglijst voorbij zijn.

Orion gaat bij SV Dynamo op bezoek. Met in de binnenzak de 3-1 zege van vorige week op VoCASA, Dynamo kwam nog maar tot één puntje in drie wedstrijden, die zullen dus zaterdag wel op scherp staan om daar een aantal aan toe te voegen. Dynamo was een maatje te klein voor VVU afgelopen week, de drang om dat niet nogmaals te zijn zal de ploeg uit Apeldoorn de energie moeten geven om tegen Orion te gaan presteren.

Dros Alterno II, de andere ploeg uit Apeldoorn, staat er net zo voor als SV Dynamo. Ook zij hebben één puntje, afgelopen zaterdag behaald middels een 2-3 nederlaag tegen Peelpush. Nu moeten ze bij debutant VoCASA daar proberen wat aan toe te voegen. Dat dit niet makkelijk is ondervond VVU voor veertien dagen geleden, toen ze met een nipte 2-3 zege uit Nijmegen vertrokken.

Na twee zeges op rij moet Innovatiemakelaars.nl WSV er klaar voor zijn om mede koploper OBEG Donitas te ontvangen. De ploeg uit Groningen is nog ongeslagen, wist afgelopen weekend de stadsderby tegen Veracles met succes af te sluiten en was eerder al te sterk voor Alterno II en PDK. Tegen die laatste ploeg won WSV ook, met het thuisvoordeel voor hen en de fans achter zich kon het weleens en spannende partij worden in Warnsveld.

Veracles kwam bij Donitas na een 30-32 resultaat in de vierde set op gelijke hoogte om vervolgens alsnog met 15-11 in de tiebreak de wedstrijd te verliezen. Donitas is voor een half seizoen de Koning van Groningen, maar wanneer de koning afwezig is, speelt zaterdag uit bij WSV, is er de gelegenheid voor de vice – koning om de macht te grijpen, zoals eens De Generaal, u kent die strip toch nog wel,  dat wilde doen. Daarvoor zullen ze wel moeten afrekenen met Laudame Financials VCN, dat na een weekje rust wel honger naar de bal zal hebben.

En de kop – staart botsing is dus op zondag, als koploper of koploper af, Peelpush de rode lantaarndrager PDK ontvangt. De nederlaag tegen WSV in de eigen PDK Arena moet een fikse tegenvaller zijn geweest, de optie om dat meteen in de volgende wedstrijd te herstellen is niet gemakkelijk. Bij Peelpush houden ze namelijk van ‘tokken’, en ‘tokken’ doen ze alleen als ze winnen, gevolg hiervan ze willen zo vaak mogelijk en overal winnen om maar te kunnen ‘tokken. En al helemaal thuis in de Körref. Zal moeilijk worden voor PDK om ze ervan af te houden.

gh @ Vizier op Volleybal.