Vizier op volleybal

 

Eerste NL-succes KotC Utrecht

VoV, 26-08-2021. 6:15 uur.  Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde zorgden gisteren voor het eerste Nederlandse succes bij de 2021 editie van King of the Court in Utrecht. Hun zege gaf hen het voordeeltje op een ‘joker’ (in dit geval een gouden bal) in de volgende ronde, in de vorm van het recht om een rally over te spelen.

In de eerste wedstrijd hadden Steven van de Velde en Christiaan Varenhorst een slow start. Met de hakken over de sloot sloten ze die ronde af, maar daarna kenden ze nog weinig problemen. De volgende twee rondes werden gewonnen, waarmee de joker voor hen was.

Stefan Boermans en Yorick de Groot zijn ook door naar de volgende ronde. Ze kwamen echter net tekort voor de winst. Zij eindigden als tweede achter de Spanjaarden Herrera/ Gavira, de ‘Kings of Utrecht’ in 2018. In die groep kwamen Ruben Penninga en de Spanjaard Alejandro Huerta, die een gelegenheidsduo vormden, zich al in de eerste ronde gewonnen geven.

Bij de dames waren er wisselende resultaten. De zusjes Piersma zijn misschien wel tot hun eigen verbazing rechtstreeks door naar volgende fase. In een sterk veld met onder andere de Europese kampioen Betschart/ Hüberli wonnen ze de groep met 11 punten in de laatste ronde.

De zusjes van Driel, die het zilver in de vorige editie wonnen, hopen na verlies in de eerste ronde dat ze als de ‘lucky loser’, het enige team dat vijfde in de poule is geworden, nog op een plaats in de play-offs om in het toernooi te blijven.  Sanne Keizer en Madelein Meppelink werden vierde in hun groep en zijn door naar de play-offs.

Vanavond wordt na de reguliere wedstrijden nog de play-off gespeeld. Daarin strijden vijf teams in rondes van vijf minuten voor nog drie plekken in de volgende ronde. Keizer en Meppelink staan daar sowieso in, het lot zal beslissen of Emi en Mexime van Driel daar ook van de partij zijn.

gh @ VoV, bron o.a. Nevobo. Foto Setvexy.