Einde aan CEV Cup deelname voor Orion.

VoV, 21-01-2022. 4:37 uur. Orion stond gisteravond voor de schier onmogelijke taak om de 3-0 uitnederlaag tegen de Europese volleybalgrootmacht Zenit Kazan met een 3-0 of 3-1 zege naar een golden set te tillen, terwijl de Russische ploeg aan twee sets voldoende had om door te gaan naar de kwartfinales. In het uitduel kreeg Orion 12, 19 en 14 punten mee, het zou al een beste prestatie zijn als er thuis een setje kon worden meegepakt.

Orion begon eigenlijk heel prima aan de wedstrijd en kwam na de 4-4 tussenstand in de eerste set met 9-7 voor. Vervolgens serveerde Bednorz de gasten met een serie van tien punten naar 9-17, waarbij hij o.a. door het sterk blokkerende Kazan aan de servelijn werd gehouden. Na de 12-21 wist de thuisploeg de score nog een beetje beter aanzien te geven door met 17-25 af te sluiten.

De tweede doorgang moest een zege voor Orion opleveren om niet na twee sets al uitgeschakeld te zijn. De gasten kwamen na de 3-4 tussenstand via een sterke reeks opslagen op een 5-10 en 9-13 voorsprong. Orion kreeg geen vat op de serves en moest in deze set passend maar liefst zeven keer de meerdere erkennen in de Russische opslagen, die met zeer veel druk ook voor de kloof naar de 9-20 tussenstand zorgden. Via 11-23 ging de set en het ticket voor de volgende ronde met 12-25 naar Kazan.

Zenit Kazan kon zich permitteren om daarna een aantal basisspelers rust te geven, maar was eigenlijk ook in gewijzigde samenstelling opnieuw een maatje te groot voor Orion. Na 7-11 sloegen ze zich naar een 8-15 en 10-17 voorsprong. Orion probeerde uit alle macht om een eervol resultaat neer te zetten, maar hun score stokte na 15-21 bij 17-25. Net binnen het uur zat de wedstrijd erop.

Met 33 om 57 eigen punten had Kazan heel ruim voordeel, dat via een plus tien (29 om 39) uit aanvallende punten bestond, een plus tien op de serve (2 om 12 aces) en een plus vier (2 om 6) voor blokpunten. Bij Orion werden Adam White (7 punten) en Joonas Jokela (6 punten) de spelers die het vaakst scoorden, bij Kazan waren dat Bednorz (12 punten) en Mikhailov en Volkov met elk 11 punten.

Zenit Kazan speelt in de kwartfinales tegen de landgenoten van Kuzbass Kemerovo. Die Russische ploeg verzekerde zich eergisteren al van het ticket voor de kwartfinale.