EK2019: De duels op de vierde dag

VoV, 27-08-2019. 5:15 uur. Gisteren werd er door een aantal ongeslagen teams tegen elkaar gespeeld en zouden dus enkele ploegen tegen hun eerste nederlaag aanlopen. Bijvoorbeeld bij Italië vs België in poule B en bij Duitsland vs Rusland in poule D. na de vierde speeldag hebben alle teams er drie wedstrijden opzitten.

Poule A in Ankara, Turkije: De stand na de derde dag was Servië en Griekenland* 2-6, Turkije 2-5, Frankrijk 1-2, Bulgarije en Finland* 0-1. Teams met * achter de naam speelden drie wedstrijden. Finland en Griekenland waren gisteren speelvrij.

• Frankrijk vs Servië: 1-3. Wereldkampioen Servië had de nodige moeite om een dapper vechtend Frankrijk de baas te blijven. Pas bij 19-19 in de eerste set hadden ze een vlotte 6-1 achterstand weggewerkt. In de derde set was Frankrijk met 25-17 te sterk en in de vierde kon een 19-17 achterstand door Boskovic en co. na 22-22 in 23-25 worden omgezet. Boskovic en Mihajlovic werden met ieder 14 punten topscorer. Foto’s boven bij een video challenge moment.
  • Turkije vs Bulgarije:3-1. Drie sets was Turkije de betere al kwam dat in de eerste set pas na de 21-20 op de borden (25-21). De andere twee gingen met 25-11 en 25-10 naar het gastland. Bulgarije kon een 3-0 nederlaag voorkomen via 20-25 in de derde set.  Eda Erdem maakte de meeste punten, totaal 15.  Met 18 om 4 punten voor aces en blok boekte Turkije de meeste winst.

De stand na de vierde dag is Servië 3-9, Turkije 3-8, Griekenland 2-6, Frankrijk 1-2, Bulgarije en Finland staan op 0-1.

Poule C in Budapest, Hongarije.  Na de derde dag was de stand van zaken Nederland en Roemenië* 2-6, Kroatië 1-4, Hongarije 1-3, Azerbeidzjan 1-2 en Estland* 0-0. Teams met * achter de naam hadden er al drie wedstrijden opzitten. Zij waren gisteren speelvrij.

• Nederland vs Kroatië: 3-0. Nederland won makkelijk van Kroatië. Al duurde het in de derde set drie matchpoints voordat de winst definitief binnen was. Zie voor meer info ons wedstrijdverslag van gisteren.
  • Hongarije vs Azerbeidzjan:0-3. (21, 15, 22).  De goede start (8-5) in de eerste set kon Hongarije geen vervolg geven en bij op één na alle meetpunten daarna in de wedstrijd, niet bij 16-15 in de derde set,  lagen ze op achterstand. Polina Rahimova scoorde 22 keer voor Azerbeidzjan en werd daarmee topscorer. Azerbeidzjan was op alle scorende onderdelen de betere en had de lagere foutenlast.

De stand na de vierde dag is Nederland 3-9, Roemenië 2-6, Azerbeidzjan 2-5, Kroatië 1-4, Hongarije 1-3 en Estland 0-0.

Poule B in Lodz, Polen:  De stand na drie dagen was Italië, Polen en België 2-6, Slovenië* 1-3 en Oekraïne en Portugal* 0-0. De teams met * speelden al drie keer, zij kwamen gisteren niet in actie.

• Italië vs België: 3-0. Na het OKT van vorige maand, waarin Italië met 3-0 won, stonden beide teams weer tegenover elkaar. Het werd dezelfde eindstand als toen. Zie ons separaat geplaatste verslag van vandaag.
  • Polen vs Oekraïne: 3-1. Opnieuw een scorende hoofdrol voor de Poolse topschutter Malwina Smarzek. Ze maakte 26 punten. Magdalena Styziak kwam tot 19 in deze met 20-25, 25-11, 25-22 en 25-15 door Polen gewonnen wedstrijd. Polen had na een valse start een goed herstel voor pakweg 4.400 fans.

De stand na de vierde dag is Italië en Polen hebben 3-9, België 2-6, Slovenië 1-3 en Oekraïne en Portugal staan nog op 0-0.

Poule D in Bratislava. Slowakije.  In de stand hadden Rusland, Slowakije en Duitsland 2-6 na drie dagen en stond Spanje* op 1-3 en Wit – Rusland en Zwitserland* op 0-0. De teams met * speelden al drie keer en hoefden gisteren niet in actie te komen.

• Duitsland vs Rusland: 3-2. Een stunt van Duitsland. Zie voor meer info het vandaag separaat geplaatste wedstrijdverslag.
  • Slowakije vs Wit – Rusland. 3-2. Slowakije maakte een 0-2 achterstand (twee keer 22-25) goed via 25-17 en 25-18 setzeges. De tiebreak ging met 16-14 naar hen. In deze partij werd er stevig gescoord middels blokpunten (totaal 30 keer),  aces (totaal 20 keer) en de foutenlast (totaal 47 keer).

De stand na de vierde dag is Slowakije en Duitsland 3-8, Rusland 2-7, Spanje 1-3, Wit Rusland 0-1 en Zwitserland 0-0.

Bij de vermelde poulestanden zijn opgenomen de gewonnen wedstrijden en de behaalde punten. Het aantal gespeelde wedstrijden is nu in alle poules gelijk.