Vizier op volleybal

 

EK2019: Duitsland naar de laatste acht

VoV, 02-09-2019. 4:56 uur. Duitsland heeft na een vlotte 3-0 zege (21, 15, 20) tegen Slovenië het ticket voor de kwartfinale op zak. Na een zenuwachtig begin lukte het onze Oosterburen om een steeds beter niveau te halen en waren ze met name blokkerend (totaal 14 blokpunten) goed op dreef.  Aanstaande woensdag is gastland Polen de volgende tegenstander.

Het begin was erg sterk door een prima serveserie van Jana Poll (3-0), echter was Slovenië geenszins van plan om zo vroeg in de set de witte vlag al te hijsen en kwamen ze terug. Bij 8-7 hadden ze de aansluiting te pakken en vervolgens bleef het heel lang (tot 21-19) gelijk opgaan. Toen maakte Jennifer Geerties met drie big points het verschil voor de 25-21 setzege.

De tweede set kende voor Duitsland opnieuw een uitstekend begin met een 6-0 voorsprong. Nu kon Slovenië de kloof niet dichten en bleef gedurende de hele set op geruime afstand volgen. Tussenstanden 8-1, 16-7 en 21-12. Slovenië was gul, gaf 9 punten weg in deze set en kreeg er maar 4 voor terug. Opnieuw was Geerties met 4 scores belangrijk, al moet wel de aantekening gemaakt worden dat het scoringspercentage van de Duitse ploeg met 29% niet erg hoog was. Dat van Slovenië bleef met 20% nog ver daarbij achter.

In de derde set sloeg Duitsland het gaatje na de 18-16 stand. Ze brachten het verschil op vijf punten bij 21-16, waarbij de gewonnen video challenge voor de 19-16 mogelijk beslissend was. Duitsland hield de handvol punten voorsprong vast en won met 25-20. In deze set maakte Louisa Lippmann 6 punten.

“We staan in de kwartfinale, de laatste acht bereiken was de doelstelling en dat hebben we gehaald”  zei trainer coach Felix Koslowski nadien. “Als we verder komen is dat mooi meegenomen, is het de kers op de taart voor dit EK”

Bij Duitsland werden Lippmann en Geerties met 15 punten topscorer.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.