Vizier op volleybal

 

Oranje vs Duitsland: Verlies en gelijk

VoV, 02-09-2019. 5:03 uur. In voorbereiding op het aanstaande EK in eigen land was de Nederlandse mannenploeg afgelopen weekend voor een oefenstage op bezoek in Duitsland. Michael Parkinson ontbrak nog wegens een blessure, voor hem is middenman Luuk Hofhuis aan de selectie, die verder  uit dezelfde namen bestaat als bij het OKT in Rotterdam, toegevoegd. Duitsland is gastland voor het OKT in januari 2020, de deelnemers daaraan zullen na het EK bekend zijn.

De lange mannen oefenden drie keer in twee dagen. Duitsland won twee keer, één keer was er een 2-2 gelijk spel.  Vrijdag werd een dubbele interland afgewerkt, twee keer werd er tegen elkaar geoefend op dezelfde dag, hetgeen bondscoach Piazza de mogelijkheid gaf om bijna alle spelers in actie te zien.

De eerste wedstrijd werd een 3-0 zege voor de Duitsers via de setstanden 25-22, 25-20 en 25-19.  Diagonaal Sjoerd Hoogendoorn werd in deze partij topscorer met 20 punten. Oranje speelde in dit duel zonder Abdelaziz en ter Horst, die in de tweede wedstrijd wel aan bod kwamen. Daarin werd het 2-2, met 16-18 in de derde set na de gelijkopgaande 27-25, 23-25 en 25-22.

Op zaterdag vormden Gijs van Solkema (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Maarten van Garderen en Thijs ter Horst (passer/lopers), Luuc van der Ent en Fabian Plak (middens) en Just Dronkers (libero) de basisformatie. Er werd veelvuldig gewisseld. Er  werd er met 4-1 verloren. In de eerste vier sets kreeg Oranje 22, 20, 22 en 16 punten mee. Daarna won het de vijfde set met 20-25.

gh @ Vizier op Volleybal. bron o.a. Nevobo. Foto FIVB.