Vizier op volleybal

 

(En meer) van de VoV Weekend Top 10

VoV, 14-11-2020. 5:40 uur. Zo, er is gisteren door de Nevobo veel duidelijkheid gegeven voor wat betreft het vervolg van het seizoen 2020/ 2021, voor vanaf het tijdstip dat er weer gevolleybald mag worden. Gisteren werden de scenario’s gepubliceerd voor de Topdivisie en lager en weten die teams en clubs hoe een mogelijk vervolg van het seizoen eruit zal komen te zien.

En dat op vrijdag de dertiende. Veel hadden we gezien de datum en dag niet verwacht, mede ook omdat de dag voor ons nou niet echt soepel was begonnen en verder verlopen. Wat tegen kon zitten, zat tegen. Dat begon al vroeg met de koffie ’s morgens. Geen filters, en zo ging ongeveer de hele dag door. Dat de gedachte dan zo af en toe opkwam dat het met de aankondiging van de Nevobo niets zou worden was dan ook niet zo vreemd, in ieder geval in onze ogen niet.

We zaten natuurlijk naar aanleiding van de belofte van de Bond al een paar dagen op de publicatie te wachten. En toen die op vrijdag de dertiende werden gepubliceerd, waren we niet meteen super enthousiast of super hyper, we zullen er eerst nog eens goed naar moeten kijken (vooral naar de positieve kanten) om ons een mening te vormen, en eventuele bijzonderheden toetsen. Maar dat doen we niet op vrijdag de dertiende, dus gisteren is het door ons gepubliceerd en verder niets.

We beseffen ons nu ook dat positief (de positieve kanten) lang niet altijd de goede aspecten van de scenario’s inhoudt. En negatief ook heel goed positief kan zijn. Toch wel een beetje vreemd dat de woordkeuze bij de coronatest net het omgekeerde betekent van wat normaal is. Waarom is toch ‘positief getest’ een besmetting en ‘negatief getest’ geen besmetting. Vanuit oogpunt van de geteste zou het toch positief zijn als er geen besmetting is geconstateerd. Maar dat terzijde, we dwalen af op vrijdag de dertiende, de dag waarop we het (en meer) deel van de Top 10 intypen.

Voor wat betreft de Eredivisies moeten we nog wachten op nader uitsluitsel. Eerder deze week publiceerde het NOC*NSF een artikel waarin de hoop werd uitgesproken dat topcompetities in diverse sporten half december kunnen worden hervat. Men hoopt “de verenigingssport weer aan de praat te krijgen”

Met name voor de sporten (sporters) die zullen deelnemen aan de Olympische Spelen, zij hebben wedstrijden nodig. Voor de andere competities (Eredivisie volleybal) denkt men eerder aan een herstart begin volgend jaar. Dat heeft minder prioriteit en pas daarna gaan ze denken aan de kantines, de kleedkamers en het toelaten van publiek. Dat is het laatste aspect voor het NOC*NSF.

We zagen ernaar uit, naar de Challenge Cup wedstrijden van Sliedrecht Sport, omdat het al zo lang geleden was dat we een Nederlandse ploeg in actie zagen. Je was bijna vergeten wie er allemaal tot de selectie behoorde, maar dat geheugenhiaat was snel weer opgefrist. Jammer van dat eerste duel, van die 3-0 nederlaag. Gezien het niveau en resultaat in het tweede duel (3-2 verlies) was er onder normale omstandigheden zeker veel meer mogelijk geweest.

Sliedrecht had natuurlijk meer dan één nadeel, een trainingstekort/ achterstand, geen wedstrijdritme, twee keer uit, dat zijn er al drie. We kunnen ons heel goed voorstellen dat de dames en staf na afloop niet met gebogen hoofd het veld verlieten, maar met de kin omhoog. En terecht.

Onderstaande is geen top 10, die geven we niet, maar wel willen we nog 10 buitenlandse wedstrijden onder elkaar zetten, zonder nummering, waar dit weekend landgenoten in actie komen. Voor zover de duels doorgaan natuurlijk, dat weet u als we op zondag en na het weekend weer kriskras door Europa reizen om u erover te berichten.

  • Italië v: Novara vs. Conegliano. Nr. 1 op bezoek bij nr. 2 van de ranglijst.
  • Italië v: Scandicci vs. Brescia.
  • Italië m: Trentino vs. Milano. Abdel-Aziz tegen zijn oude ploeg
  • Duitsland v: Suhl vs. USC Münster.
  • Frankrijk m: Cannes vs. Toulouse
  • Frankrijk v: Béziers vs. Paris St. Cloud.
  • Frankrijk v: Saint Raphael vs. Le Cannet.
  • Polen v: LKS Lodz vs. Legionowo
  • Turkije v: Galatasaray vs. Aydin
  • Turkije m: Ziraat Bankasi vs. Spor Toto.

En verder? Verder niets. Dat was’t wel. Good goan! Blijf negatief, in de positieve zin van het woord.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.