Vizier op volleybal

 

Eredivisie Beach begint in Breda

VoV, 08-05-2019. 20:10 uur. De DELA Eredivisie Beach gaat op 11 en 12 mei van start. De eerste speelronde is in Breda. Op het Kasteelplein, voor het kasteel ligt het hoofdveld, waar de finales op 12 mei zullen worden afgewerkt. Het zal een zeer interessante eerste ronde worden, er doen namelijk veel nieuwe teams mee, die in Breda voor het eerst in actie komen. In 2019 bestaat de hoogste Nederlandse beachvolleybal competitie weer uit tien toernooien verspreid over heel Nederland.

Nieuwe teams bij de dames zijn  bijvoorbeeld Mexime van Driel met haar partner Iris Reinders, die afgelopen seizoen in de zaal voor VDK Gent in België uitkwam. Flore Gravesteijn vormt nu een duo met Lauri Luijken. Verder zullen in Breda van de partij zijn de BTN duo’s Sophie van Gestel en Marloes Wesselink en Katja Stam en Julia Wouters. Dat laatste duo speelde zich eerder dit jaar in Göteborg naar een 4e plaats bij een FIVB One Star World Tour Toernooi.

Daar in Göteborg werden Emi van Driel (18 jaar) en Raïsa Schoon (17 jaar) eerste en de jongste World Tour winnaars ooit. De zusjes Van Driel komen uit Breda en zijn verheugd dat de beachvolleybal Eredivisie hun geboortestad aandoet. “ Daar is het allemaal begonnen voor mij en Mexime en natuurlijk komen er veel mensen die we kennen kijken” Het duo van Driel / Schoon van de  Kadijk Beach University won vorig seizoen meerdere toernooien in Nederland en behoren ook nu weer tot de kanshebbers. Via een trainingskamp in Turkije hebben ze zich terdege op dit seizoen voorbereid, waarbij ze vooral willen pieken op het WK onder 21 jaar en het EK onder 20.

Bij de heren zijn er vele nieuwe duo’s, waardoor een voorspelling over de afloop moeilijk is. Jasper Bouter en Ruben Penninga zijn een nieuw duo van BTN, Dirk Boehlé speelt vanaf nu samen met Stefan Boermans en Tom van Steenis en Sven Vismans vormen ook een veelbelovend nieuw koppel net als Jannes van der Ham, die in Thijs Nijeboer een nieuwe verdediger heeft gevonden.

Al met al bij zowel de dames als de heren een geheel open strijd om de eerste titel van het DELA Eredivisie Beach seizoen, aanstaand weekend in Breda.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto CEV / FIVB.