Vizier op volleybal

 

Grote veranderingen bij Set-Up ’65

VoV, 08-05-2019. 20:46 uur.  De 19-jarige Noa Klerckx (1) verkast van Peelpush naar Springendal Set-Up ’65. De passer loper stopt op een prachtig hoogtepunt bij haar vereniging na het kampioenschap in de Topdivisie. Het betekent de terugkeer van Peelpush in de Eredivisie, maar Noa Klerckx verdedigt op dat hoogste niveau in het komend seizoen de clubkleuren van Springendal Set-Up ’65 en zal daar dan haar ‘oude cluppie’ tegenkomen.

Noa geeft aan Vizier op Volleybal de volgende reactie m.b.t. haar overstap naar het Twentse Set Up ’65:

“Bijna de helft van mijn leven, en het overgrote deel van mijn volleyballeven ben ik aan Peelpush (en de summa-volleybalschool) verbonden geweest. Toen bekend werd dat ik een nieuwe club zocht hebben zich verschillende interessante clubs gemeld uit binnen- en buitenland. De contacten met Set-Up’65 lagen er al van een seizoen eerder. Alleen na de degradatie uit de Eredivisie met Peelpush was er het gezamenlijke verlangen van het team om via een kampioenschap in de Topdivisie terug te keren in de Eredivisie. Dat dit dan ook lukte was fantastisch en tevens achteraf gezien een mooi afscheid.

De keuze voor Set-Up’65 heeft te maken met de ambitie die de club heeft, de organisatie die men aan het neerzetten is, de enorm aanstekelijke gedrevenheid van Lesley als trainer/coach en het echte clubgevoel dat er heerst. Voor de keuze speelde het ook een grote rol dat ik wel eens wil proeven aan het nomadenbestaan dat bijv. ook internationale speelsters hebben, uit de comfortzone, “op kamers” wonen en nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe contacten kan leggen in een compleet nieuwe omgeving waarin ik mijzelf alsook mijn volleybalniveau verder kan ontwikkelen.

Ik woon in Limburg, zit in Tilburg op school (Johan Cruyff Academy SPECO). Komend jaar zit ik in het 3e jaar, dat met name een stage + minor betreft, en valt een “verhuizing” naar Ootmarsum ook te combineren met mijn opleiding.

Met veel plezier en enthousiasme ga ik aan deze nieuwe uitdaging beginnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat er voor komend seizoen een sterk en leuk team zal staan.” Met de groet’n oet Twente” sluit Noa af.

Verlenging contract: Passer loper Merle Baasdam heeft haar contract met de Ootmarsumse club verlengd. De speelster uit de eigen gelederen heeft het prima naar haar zin en denkt zich verder te kunnen ontwikkelen onder de vleugels van Lesley de Jonge en zijn staf.

Vertrekkende speelsters:  Dames 1 neemt ook afscheid / heeft ook afscheid genomen van een aantal speelsters. Marianne het Lam – Scholten  vertrok naar Eurosped, terwijl Jorieke Bodde en Jopke Schutte tekenden bij SCU in Emlichheim en libero Daniëlle Nouwen heeft gekozen voor het Duitse Borken.

Gestopte speelsters:  Ook Daphne Giesselink stopt met spelen op het hoogste niveau. Kirsten Kamphuis – Oude Luttikhuis is voorlopig ook gestopt met volleybal.

Rob Luijrink toegevoegd aan staf dames 1: Voormalig Dames 1 en Heren 1 trainer coach Rob Luijrink wordt toegevoegd aan de staf van het eerste damesteam.  Als assistent brengt hij een schat aan ervaring mee gelet op zijn imposante volleybalcarrière als trainer. Met het eerste herenteam van de Ootmarsumse volleybalclub behaalde hij twee jaar geleden de Eerste Divisie en dat mag rustig een unieke prestatie worden genoemd. Tom Engbers blijft ook het komend seizoen deel uitmaken van het trainersgilde rondom dames 1 en heeft zijn contract ook verlengd.

Kijkend naar de Eredivisie selectie, dan bestaat die per heden voorlopig uit een negental speelsters waarvan er een aantal nog geen definitieve keuze hebben gemaakt over een langer verblijf bij de ploeg uit Ootmarsum en die we met een vraagteken hebben vermeld. Het duidelijk zijn dat de selectie nog enige aanvulling behoeft.

  • Spelverdeelsters:  Kiki von Piekartz (?) en Wies Bekhuis.
  •  Libero: Jorinda Kremer (?).
  •  Diagonaal: Carmen Oude Luttikhuis (?)
  •  Passer lopers: Merle Baasdam, Noa Klerckx, Evi van Kerkvoorde, Ilse Oude Luttikhuis (?).
  • Midspeelsters: Martine Stevelink.

We informeren u uiteraard als er meer nieuws over de selectie te melden is.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Herman Zandhuis. Noa Klerckx blokkeert tegen Set-Up’65.