Vizier op volleybal

 

Eredivisie dames, de spanning stijgt!

VoV, 16-01-2020. 5:55 uur. Met nog vier tot zes wedstrijden te gaan in de eredivisie dames lijkt het dat de drie tams op het podium hun ticket voor de kampioenspoule wel binnen hebben. Sliedrecht Sport en Eurosped zijn sowieso niet meer te achterhalen voor de teams op plek zeven (Set-Up), acht (Peelpush) en negen (Dros-Alterno) en Apollo 8 is bijna buiten schot. Het moet al heel raar lopen als zijn hun derde plaats nog kwijtraken.

Het programma van aanstaande weekend is:

18-01, 20:00 uur. Alterno vs. FAST
18-01, 20:00 uur. Regio Zwolle Volleybal vs. Peelpush
18-01, 20:00 uur. VC Sneek vs. Springendal Set-Up ‘65
19-01, 14:30 uur. Apollo 8 vs. Sliedrecht Sport
19-01, 15:30 Eurosped vs. TTP.

Voor de teams in de middenmoot staan er dus hele belangrijke onderlinge confrontaties op het programma. Zes punten wedstrijden voor de teams die op zaterdag in actie komen, voor de top drie gaat het erom om zondag hun positie te bewijzen, waarbij we bij Eurosped vs. TTP geen stunt verwachten en er in Borne een mooie revanche op de planning staat voor de ploeg die gisteravond de halve finale in de beker heeft verloren.

De podiumteams staan er per nu als volgt voor:

Sliedrecht 14-39. Ze spelen na zaterdag nog tegen Regio Zwolle Volleybal (T), Set-Up ’65 (U) en als laatste op 8 februari tegen Peelpush. (T)

Eurosped 14-35. VC Sneek (T), Alterno (U) en Apollo 8 (T) zijn voor hen de laatste drie wedstrijden van het seizoen na zaterdag.

Apollo 8 14-29. Nog op het programma staan na zaterdag FAST (U), TTP (T) en Eurosped (U). Geen gemakkelijk programma, maar ook weer niet een programma waarbij de huidige goede positie al te veel schade zal oplopen.

Interessant is wat er na de drie podium teams zal gaan gebeuren. Daar staat een compact middendeel, waarbij zeker vijf ploegen nog een goede kans hebben om zich te plaatsen voor de kampioenspoule en twee dan genoegen moeten nemen met spelen in de degradatiepoule, waar volgens ons ook Dros-Alterno voor behoud zal gaan strijden gezien hun nu als hele ruime achterstand van een dozijn punten op een veilige plaats bij de bovenste zes.

De situatie is als volgt:

Sneek 14-20, na zaterdag komen ze nog uit tegen Eurosped (U), Peelpush (T) en Alterno (T)

Regio Zwolle Volleybal 14-19, Sliedrecht Sport (U), FAST (T) en TTP (U) moetend e punten opleveren om in de kampioenspoule te blijven.

FAST 13-18, Apollo 8 (T, revanche voor de uitschakeling in de kwartfinale van de beker), Regio Zwolle Volleybal (U), TTP (U) en Set-Up ’65 (T) zijn de tegenstanders die ze op de weg naar behoud van spelen in de kampioenspoule tegenkomen.

Springendal Set-Up ’65 13-17, Alterno (T), Peelpush (U), Sliedrecht Sport (T) en FAST (U) moeten zoveel punten opleveren dat ze in het vervolg van het seizoen ook nog vier keer een derby kunnen gaan spelen.

Peelpush 13-15, Set-Up (T), Alterno (U), Sneek (U) en Sliedrecht (U) staan er voor de ploeg uit Meijel na zondag nog op het programma. Drie keer uit, één keer thuis en als we zaterdag meetellen vier keer uit en één keer thuis. Dat wordt een zware dobber, wetende dat tot nu alleen van TTP uit is gewonnen.

Dros – Alterno 12-6, loopt in wedstrijden en punten een eindje achter. Dat zullen ze moeten goedmaken tegen Set-Up ’65 (U), TTP (U), Peelpush (T), Eurosped (T) en Sneek (U). Voor dat de beslissing definitief is gevallen staan er voor Alterno nog zeker een viertal finales op de agenda.

TTP 13-3, dat niet meedoet in kampioens- of degradatiepoule kan voor de uitkomst van het reguliere seizoen nog wel een belangrijke rol spelen. Hun tegenstanders zijn Alterno (T), Apollo 8 (U), FAST (T) en Regio Zwolle Volleybal (T).

Wij houden u op de hoogte hoe het verder gaat.

gh @ Vizier op Volleybal Foto Jan van den Noort.