Vizier op volleybal

 

Top vier Topdivisie (v) kruist de degens

VoV, 16-01-2020. 6:00 uur. Een weekend vrij heeft en geeft een voordeel, maar ook een nadeel. Voordeel is dat je niet kunt verliezen en nadeel is dat je niet kunt winnen. Een bijkomend nadeel kan zijn dat een lager staand team jouw team voorbijgaat omdat er een vrij weekend is.

Daarvan heeft OBEG Donitas dames 1 in de Topdivisie in ieder geval geen last, zij staan laatste, niemand kan hen voorbij en zij missen niet de gelegenheid om een ander team achter zich te laten. Daarvoor staan ze veel te ver achter, voor Donitas heeft vrij zijn een voordeel, ze verliezen niet.

Voor Koffievoordeel.nl Sudosa-Desto zit de mogelijkheid erin dat een ander team, in casu PDK, hen voorbijgaat en hen onder de degradatiestreep drukt, weliswaar met een aantal wedstrijden minder gespeeld, maar ze staan er toch maar. PDK zal dan de volle buit moeten halen bij Alterno II in Apeldoorn, en dat zal beslist niet makkelijk worden, gezien de 1-3 nederlaag die de Prima Donna Kaasploeg in eigen huis leed. Maar ‘Times Are A Changing’, wellicht ten voordele van PDK.

De topper in de Topdivisie is Laudame Financials vs. VoCASA. Het is een topweek voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel, met gisteren bekerwinst tegen VC Sneek  en zaterdag dus het duel tegen koploper VoCASA. Dat zijn de weken waarin noeste trainingsarbeid om een beloning vraagt. Al zal dat bij de tegenstanders ook zo zijn. Inzet tegen VoCASA is niet de eerste plaats, gezien de huidige stand (13-32 om 11-28) maar wel afstand nemen of de kloof een stuk dichten en t.z.t. als er ingehaald wordt, daar de beloning voor pakken. Zaterdag om 15:30 uur staan de teams op scherp tegenover elkaar.

Een andere topper in de Topdivisie is Booleans/ VVU tegen IMS Voltena. De nummer 3 gaat bij de nummer 4 op bezoek. Onderling verschil in punten bij een gelijk aantal wedstrijden is drie. (28 om 25) Beide ploegen begonnen het nieuwe jaar met een driepunter, en beide zullen bij het top duo VoCASA en VCN in het spoor willen blijven. Winnen betekent profiteren van het verlies van een van de bovenste twee. In Werkendam was Voltena met 3-1 de sterkste, terwijl een paar weken later VVU in de beker Voltena met 3-2 de hakken liet zien. In overwinningen is het dus 1-1.

Een andere ploeg, die net als PDK, Sudosa-Desto en Alterno II in de directe gevarenzone staat is Pharmafilter US. Zij staan op 12-13 en krijgen zaterdag SV Dynamo Apeldoorn (12-17) op bezoek. Wat een zege in drie of vier sets voor beide oplevert hoeven we u niet voor te rekenen, feit is wel dat de kloof dan een heel groot stuk toeneemt of ineens overbrugbaar wordt. Bij een vijfsetter is dat verschil aanzienlijk minder.

Rabobank Volleybal Orion Doetinchem (12-19) speelt thuis tegen Sliedrecht Sport II (12-16). Tegen teams uit het rechter rijtje verloor Orion thuis nog niet, Sliedrecht II heeft nog niet echt een seizoenhistorie voor wat betreft uitwedstrijden tegen teams uit het linker rijtje. Ze speelden alleen uit tegen koploper VoCASA (3-0 verlies), de nummer 2 tot en met 6 krijgen Sliedrecht nog op bezoek.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.