Vizier op volleybal

 

Eredivisie weekend na de Europese midweek

VoV, 06-12-2018. 6:07 uur. Na alle Europese verplichtingen van Abiant Lycurgus, Achterhoek Orion (eergisteren en gisteren) en Draisma Dynamo (vanavond) van deze week gaat voor hen zaterdag de Nederlandse competitie gewoon weer verder.  Dit ondanks de aanstaande euforie van de volgende ronde (Dynamo?) of de teleurstelling van de uitschakeling (Lycurgus, Orion). Bij de mannen hebben nog niet alle teams de eerste helft van het seizoen erop zitten. Lycurgus, Sliedrecht, Orion en Zaanstad lopen een wedstrijd achter. De stand per nu is:

 • Abiant Lycurgus 8-21.
 • Sliedrecht Sport 8-21.
 • TTP 9-18.
 • Orion 8-17.
 • Draisma Dynamo 9-17.
 • Taurus 9-10.
 • VoCASA 9-9.
 • ————————
 • Advisie / SSS 9-6
 • Coniche Topvolleybal Zwolle 9-6
 • Zaanstad 8-4.

Het verschil tussen Dynamo en Taurus is al fors met zeven punten. Het lijkt erop dat de onderste vijf teams met elkaar in de slag zullen gaan voor twee plaatsen in de Kampioenspoule. De bovenste vier (TTP doet immers na het reguliere seizoen niet meer mee) gaan strijden voor de beste uitgangspositie in die Kampioenspoule. Verrassend is de hoge notering van debutant Sliedrecht Sport en TTP, die gevestigde namen als Orion en Dynamo voorlopig achter zich laten.

Voor zaterdag is SSS vs Zaanstad uiterst belangrijk voor beide teams, als u naar de stand kijkt weet u ook meteen waarom. SSS deed het prima thuis tegen VoCASA (3-0 winst) en zal eenzelfde resultaat op het verlanglijstje hebben staan tegen Zaanstad. Zaanstad kon uit nog geen potten breken, uit werd nog niet gewonnen, bij VoCASA werd een puntje gesprokkeld.

En dan is er zaterdag alweer een Abiant Lycurgus vs SV Land Taurus. Wordt het de vierde van dit seizoen? Drie keer was er een 3-0 zege voor Lycurgus, we twijfelen er niet aan, de Groningers gaan ook de vierde ontmoeting winnen.

Draisma Dynamo bleef in hun uitduel tegen TTP met 2-3 net aan de goede kant van de score. Of hun doordeweekse duel in de Challenge Cup tegen de Portugezen  van invloed zal zijn op de wedstrijd van zaterdag? We zullen het zien!

Voor Sliedrecht Sport en Zwolle wordt het ook hun tweede ontmoeting van het seizoen. In Zwolle was de debutant met 0-3 de sterkere ploeg en nadien bleven ze ook met de regelmaat van de klok punten bijschrijven, resulterend in een gedeelde koppositie. Aangezien tot nu alleen van Dynamo thuis werd verloren (2-3, tegen Lycurgus was er een 3-0 zege) is de medekoploper ook tegen Zwolle favoriet voor de winst.

VoCASA krijgt Achterhoek Orion op bezoek. In Doetinchem was Orion, dat deze week wel visa versa Bosnië reisde voor hun tweede ontmoeting in de CEV Cup en er uitgeschakeld werd voor de volgende ronde, met 3-1 te sterk voor de Nijmegenaren. VoCASA kan de punten goed gebruiken en zal proberen maximaal van het ‘reizen – volleyballen – verlies – reizen’ van Orion te profiteren.

Uiteraard gaan we u infomeren hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV Abiant Lycurgus.