Vizier op volleybal

 

Gevarieerde topduels in de Topdivisie (v)

VoV, 06-12-2018. 6:14 uur. Een prachtig programma voor zaterdag in de Topdivisie dames. Met topduels aan de bovenkant en de onderkant van de ranglijst. En met een replay van een bekerduel van vorige week. Volop gelegenheid om een mooi duel uit te zoeken om live te gaan zien.

Bijvoorbeeld in de Domstad waar VV Utrecht, de nummer drie van de ranglijst (8-18) koploper OBEG Donitas (9-21) op bezoek krijgt.  VVU won de laatste drie thuiswedstrijden, Donitas verloor in de competitie nog niet buiten Groningen, wel was er drie keer een nipte 2-3 zege.  VVU kan de spanning op het podium helemaal terugbrengen eigenlijk een stuk groter maken dan die al is door positief af te sluiten.

Een ander topduel van het linker rijtje is IMS / Voltena vs Peelpush. Deze twee ploegen stonden vorige week ook al in de beker tegenover elkaar, toen was Peelpush met 1-3 de sterkere ploeg. Twee sets was het verschil minimaal. IMS / Voltena heeft weer thuisvoordeel en wil laten zien dat ze van de nederlaag geleerd hebben, terwijl Peelpush weet hoe ze van deze tegenstander moeten winnen. Zij zullen voor een herhaling gaan.

In Groningen gaat IMB Client Innovation Center Benelux / Veracles proberen de eerste zege van het seizoen te behalen. Een betere gelegenheid zal zich vooreerst niet voordoen, want ze krijgen als hekkensluiter de nummer voorlaatst Dros – Alterno II op bezoek. Veracles heeft 2 punten, Alterno heeft er 6. De gelegenheid om het verschil in de volgende weken overbrugbaar te maken. Een motiverende gedachte zou voor de thuisploeg kunnen zijn dat Alterno nog geen uitwedstrijd won, nog geen puntje buiten Apeldoorn behaalde.

Op de vierde plaats in de ranglijst (9-18) staat debutant VoCASA. Zij spelen zaterdag uit bij Dynamo Apeldoorn, dat met 9-9 op de negende plaats staat. Of het dubbele aantal punten van de ploeg uit Nijmegen en de vijf plaatsen hogere notering ook in Omnisport tot uitdrukking komt? Dynamo had afgelopen week een bekerzege (1-3) bij Krekkers, thuis wonnen ze eerder met 3-0 van WSV, maar daar staan wel drie tiebreaknederlagen tegenover. Terwijl VoCASA in uitwedstrijden al drie keer zegevierend van het veld stapte.

Orion Volleybal Doetinchem boekte als laatste resultaat een teleurstellende nederlaag bij de nummer voorlaatst Alterno II (3-1 verlies), terwijl het daarvoor in Doetinchem wel met 3-2 de baas kon blijven over het in die periode uiterst moeilijk te kloppen VVU.  Op 27 oktober speelde Orion voor de beker al tegen de tegenstander van zaterdag, in Huizen, in de PDK Arena werd het toen een 0-3 zege. Daarop afgaande en gezien de ongeslagen status in thuisduels is Orion gewoon de favoriet voor de winst. Of ze dat ook waarmaken?

Met Laudame Financials VCN en Innovatiemakelaars.nl WSV staan twee teams met eenzelfde aantal punten (10) tegenover elkaar. Alleen had VCN er wel twee wedstrijden minder voor nodig. Vier nederlagen op rij waren er voor WSV in de competitie, VCN won van de laatste vier wedstrijden er drie. Alleen in Groningen bij Donitas moesten ze capituleren. Met het thuisvoordeel aan hun zijde lijkt de conclusie dat zij de favorietenrol krijgen toebedeeld dan ook niet vreemd.

Uiteraard gaan we u over de afloop van de wedstrijden informeren.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.