Vizier op volleybal

 

Kop vs staart duels in Topdivisie (m)

VoV, 06-12-2018. 6:22 uur. In de Topdivisie bij de mannen lijken de nummer één en twee een minder moeilijke zaterdag tegemoet te gaan. Koploper Inter Rijswijk (9-20) reist naar Tilburg voor hun ontmoeting met de nummer voorlaatst, Volley Tilburg dat op 7-5 staat. En Zalsman Reflex, de nummer twee in de stand met 8-19 krijgt hekkensluiter Sudosa – Desto (8-4) op bezoek.

En bij een ogenschijnlijk minder moeilijke zaterdag is het altijd oppassen geblazen dat de lager geplaatste tegenstander niet voor een verrassing zorgt. Zeker weten dat Tilburg en Sudosa – Desto met veel plezier een verlate surprise voor zichzelf uit de zak van de goedheilig man zouden willen halen als ze daar ook door welke omstandigheid maar de kans voor krijgen. Twee setjes zou al een stunt zijn.

Of CAS-CRM uit Zevenhuizen, de nummer drie van de ranglijst met 9-19,  tevreden zou zijn met twee setjes in Bedum bij Kenders Bouw DIO kunnen ze pas na de wedstrijd aangeven. Dat DIO in eigen huis niet meer die onneembare veste is dat ze ooit waren bewees Donitas afgelopen zaterdag met een 2-3 zege in de beker nog. Dat beide teams de wedstrijden vaak via de tiebreak beslissen blijkt ook uit de resultaten tot nu. Als dat weer zo is, kan het alle kanten opvallen in de vijfde set, denken we.

MKB Accountants / VCV (9-7) en SV Dynamo II (9-10) spelen thuiswedstrijden tegen teams uit het linker rijtje. VCV krijgt Donitas op bezoek, de ploeg uit Groningen is in de winning mood, is door in de beker en staat als debutant in deze divisie op een keurige vierde plaats (9-17). Bij de twee ploegen die lager dan VCV staan won Donitas, bij teams hoger dan VCV verloren ze. Gelijkspel kan niet, we zijn benieuwd waar de lijn tussen winnen en verliezen precies komt te liggen.

Webton (9-15) dat bij SV Dynamo II in Apeldoorn op bezoek gaat heeft nou niet echt een goede uitbalans. Er werd buiten Hengelo verloren van CAS-CRM, van Daal / DS en DIO Bedum. Dynamo II won thuis van HLB van Daal / DS en DIO. Waarmee we iets willen zeggen over het thuisvoordeel en uitnadeel, dat heel erg vaak in de uitslagen terugkomt als we ze ter vergelijking naast elkaar leggen. Of het in Apeldoorn ook bevestigd gaat worden moeten De teams maar onder elkaar uitmaken.

Maatwerkers VCN en HLB van Daal / DS zijn buren op de ranglijst. Eenzelfde aantal wedstrijden gespeeld, VCN heeft één puntje meer daaruit bij elkaar geslagen. VCN won één keer thuis, van Daal won één keer uit. We zijn benieuwd wie dat aantal gaat verdubbelen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.