Vizier op volleybal

 

Eredivisieprogramma in één oogopslag

VoV, 05-01-2018. 15:03 uur. Dit weekend wordt er weer een voorzichtig begin gemaakt met de competitie. Enkele achterstallige wedstrijden in de Eredivisie worden ingehaald, om een goed beeld te krijgen van de huidige standen.

Eredivisie dames: Er staan twee wedstrijden op het programma, maar eerst even de laatste stand van zaken. Sliedrecht 12-33, VC Sneek 13-30, Zwolle 13-22, Eurosped 13-21, Alterno 13-19, Set-Up 13-15, TTP 12-13, Flynth FAST 11-12, Peelpush 13-12, VC Weert 11-9.

In actie komen de teams die onderin de ranglijst staan. Nering Bögel VC Weert is gastheer voor de talentenploeg TTP. Gezien de stand kunt u wel nagaan hoe belangrijk dit duel voor de thuisploeg is. Om de aansluiting naar de veilige haven te behouden is winnen een must. Verder ontvangt Flynth FAST zondag koploper Sliedrecht Sport. Het belang voor de ploeg uit Gennep om puntjes te sprokkelen en de stap richting de veilige positie zes te maken is al niet minder. Deze twee duels zullen zonder meer ook door Peelpush en Set-Up met interesse gevolgd worden.

Eredivisie Heren.  Maar eerst even de stand bovenin geven, omdat alleen de twee bovenste twee teams wedstrijdverplichtingen hebben. Tegen elkaar. De stand is: Lycurgus 12-35, Orion 12-31 en Dynamo 12-24.

Hoe vaak zou het voorkomen dat ploegen in een tijdsbestek van een paar weken drie keer tegen elkaar spelen? Elk jaar hoor ik u mompelen, bij de best of five serie. Maar die reeks even buiten beschouwing gelaten, hoe vaak? Sporadisch denken we. Maar dat gaat niet op voor Seesing Personeel Orion en Abiant Lycurgus.

Die twee teams stonden in Almelo op 30 december 2017 bij het Topvolleybal Toernooi tegenover elkaar, (3-0 winst voor Orion), ze spelen zaterdagavond de return voor de competitie in Doetinchem en volgende week woensdag de heenwedstrijd in de halve finale van de Nevobo beker, weer in Doetinchem. In Almelo nam Orion ‘een beetje’ revanche voor de 3-0 nederlaag bij de heenwedstrijd in Groningen, de echte revanche zou zaterdag moeten zijn, als er competitiepunten op het spel staan en geen toernooiprijsjes.

In de Topdivisie dames en heren is geen programma vastgesteld. Dat geldt ook voor de Eerste Divisies bij de dames en heren. Het is namelijk het NOJK weekend.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Johan Horst (Weert) en Chris Overkleeft. FotoOverkleeftnl. (Orion)