Vizier op volleybal

 

Nieuwe Canadese libero voor Team Eurosped

VoV, 06-01-2018. 5:31 uur. Team Eurosped is erin geslaagd om op korte termijn een vervangster te vinden voor libero Kim de Wild, die onlangs zwaar geblesseerd is geraakt en dit seizoen niet meer in actie kan komen. Wanneer ze door de medische keuring komt, is Marisa Mota met ingang van de eerste thuiswedstrijd op 14 januari a.s. tegen Flynth FAST de nieuwe libero van Team Eurosped.

Marisa Mota (23) is geboren in Kitchener, Canada maar beschikt ook over een Portugees paspoort en is daardoor direct inzetbaar. Ze is de afgelopen vijf seizoenen actief geweest voor de Dalhousie Tigers, het universiteitsteam van Dalhousie University in Halifax (Canada). Met dit team wist Marisa vijf keer de Atlantic University Sport Championships te winnen waardoor het team zich ook vijf keer kwalificeerde voor het nationale kampioenschap.

Bestuurslid Technische Zaken, Diane Rademaker is verheugd met de komst van Mota; “Iedereen die direct betrokken is bij Team Eurosped weet dat het wegvallen van Kim de Wild een behoorlijke impact heeft gehad op de ploeg. Kim was bezig aan een ijzersterk seizoen en wanneer zo’n belangrijke speelster wegvalt dan weet je dat het moeilijk wordt hier een passende vervanging voor te vinden. Gelukkig hebben we in de afgelopen jaren een goed nationaal en internationaal netwerk opgebouwd waardoor we snel konden schakelen en een vervangster hebben gevonden waar we hoge verwachtingen van hebben.

We denken met het contracteren van Marisa Mota een libero gevonden te hebben waarmee Team Eurosped snel weer de goede lijn van de afgelopen weken weet op te pakken. En dat moet ook wel met onder andere de halve finale bekerwedstrijd tegen VC Sneek op 17 januari a.s. in het vooruitzicht, maar natuurlijk ook het doel om de play-offs van de eredivisie te bereiken.”

“Ik heb er altijd al van gedroomd om mijn lievelingssport in Europa te kunnen bedrijven. Veel van mijn vrienden hebben deze droom al waargemaakt en ik ben blij dat ik dit nu ook zelf mag gaan ervaren” aldus Marisa Mota. “Ik heb goede dingen over Team Eurosped van mijn Nederlandse vrienden gehoord en vind het een grote kans om me als speelster verder te kunnen ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om samen met het team op jacht te gaan naar het kampioenschap.”

Voorzitter Marcel Jansink: “De komst van Marisa is mogelijk geworden door een spontane actie van onze sponsoren. Zonder hun hulp was het niet mogelijk geweest om deze versterking naar Nederland te halen. Het is daarmee de zoveelste bevestiging dat de verhuizing van Team Eurosped naar Vroomshoop een goede keuze is geweest. De betrokkenheid van sponsoren bij het contracteren van Marisa als het meeleven met Kim de Wild is hartverwarmend en een motivatie voor iedereen bij Team Eurosped om zich voor de volle 100% en meer te blijven inzetten.”

gh @ VoV, bron en foto via persbericht Team Eurosped.