Verlies Jeugd Oranje U18 jongens bij EKK

VoV, 06-01-2018. 5:38 uur. Jeugd Oranje Jongens U18 is het  Kwalificatie toernooi voor het EK met een 3-1 nederlaag tegen gastland Bulgarije begonnen.  Oranje is in Sofia verder ingedeeld bij Frankrijk en Zweden. Op de openingsdag wonnen de Fransen, die vandaag de tegenstander van Oranje zijn, met 3-0 van Zweden.

Oranje wist de eerste set mede door de goed scorende Martijn Brilhuis en Luuk Hofhuis, beiden 5 punten, met 22-25 te winnen. Een aanvankelijke voorsprong bij 8-12 was bij 14-14 weer verdwenen, maar na een gelijkopgaand middendeel kon Oranje in de finale middels eigen punten doordrukken. In de tweede set had Bulgarije vanaf punt één tot het laatste punt een voorsprong. Die set ging met 25-20 naar het gastland.

De derde doorgang kwam Oranje op 1-5 voor, keek echter bij 8-7 alweer tegen een achterstand aan en verloor uiteindelijk met 25-18. Bulgarije had in deze set veel servedruk en noteerde 4 aces. In de laatste set ging het tot 13-13 gelijk op, vervolgens verloor Oranje het contact en verloor de set met 25-19 en de wedstrijd dus met 3-1.

Bij Nederland werd Martijn Brilhuis met 17 punten topscorer, Luuk Hofhuis kwam tot 10 scores.