Vizier op volleybal

 

Frankrijk te sterk voor Oranje

VoV, 12-08-2018. 6:30 uur. Na twee korte testmatches van drie sets op vrijdagavond ging het bij Frankrijk vs Nederland de dag erna om het echie. Om het oefen echie wel te verstaan. Dit in voorbereiding op het WK straks in Bulgarije en Italië, van 9 september tot en met 30 september, waar beide teams elkaar in poule B ook weer zullen tegenkomen.

Frankrijk pakte de zaken gisteravond in de sporthal van Arago de Sète even anders, geconcentreerder en serieuzer, aan en ze gunden Oranje, dat op vrijdagavond nog vier sets had gewonnen en twee verloren, in deze oefenmatch geen setje. Met 25-22, 25-21 en 26-24 bleven ze alle drie sets Oranje de baas, dit ondanks het feit dat de gastheren pas sedert 30 juli ter voorbereiding op het WK bij elkaar zijn.

Bij Frankrijk begon Earvin Ngapeth in de basis in de eerste set en hij drukte er met een drietal aces serverend ook meteen een ‘Ngapeth – stempel’ erop.  De teams bleven vooreerst met de score bij elkaar in de buurt, bij het begin van de big points (21-16) keek Nederland echter tegen een achterstand van een handvol punten aan. Dat verschil was te groot om nog ongedaan te maken. De tweede set kon voor een copy van de eerste doorgaan. Ook nu was er een 21-16 tussenstand, met tot aan dat moment de uitblinkende Chinenyeze en Boyer bij Frankrijk. Oranje verweerde zich dapper, maar kon ook nu dit verschil niet meer overbruggen.

Nederland kon Frankrijk in de derde set beter weerstand bieden, speelde een alles of niets spelletje en had vooreerst succes door het de gastheren heel erg lastig te maken. Echter de Fransen lieten zich in de finale niet verrassen en wensten geen vierde set te spelen. Oranje kon tot aan 24-24 de hoop erop in stand houden, daarna moesten ze toch nog capituleren.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Jan van den Noort.