Vizier op volleybal

 

Gedeelde OKT smart is halve smart

VoV, 16-01-2020. 6:00 uur. In de Bundesliga zijn gisteravond ook weer de eerste wedstrijden van het nieuwe jaar gespeeld en kwamen speelsters die rond de jaarwisseling en bij het OKT vorige week in Apeldoorn elkaar tegenstander waren, elkaar weer tegen of probeerden in hetzelfde team de punten bij elkaar te slaan.

En ze konden elkaar de nodige troostende woorden geven, omdat het niet gelukt was. Voor Oranje in de halve finale tegen Duitsland en voor Duitsland in de finale tegen Turkije. Bij elkaar ‘uithuilen’ geeft een soort van verbondenheid, die je als team sterker maakt. Hopelijk!

Stuttgart van Juliët Lohuis en de Belgische international Celine van Gestel kreeg bezoek van haar vroegere club USC Münster, het team van trainer/ coach Teun Buijs, Demi Korevaar en Sarah van Aalen. En de Duitse international Ivana Vanjak.  Stuttgart is de nummer twee in Duitsland, Münster de nummer acht

Münster zorgde voor een daverende stunt door in Stuttgart met 2-3 te winnen. Stuttgart kon de 1-2 in sets nog via 25-16 gelijk trekken, maar moest de tiebreak met 13-15 aan de bezoekers laten. Juliët Lohuis scoorde 7 keer, Demi Korevaar maakte er 5 voor Münster. Spelverdeelster Sarah van Aalen had in drie sets invalbeurten.

De Ladies in Black uit Aachen, dat met Marrit Jasper, Tessa Polder en Lynn Blenckers drie (potentiële) toekomstige Oranje speelsters in de selectie heeft, speelde tegen SSC Schwerin, waarvan Britt Bongaerts in Apeldoorn nauwelijks aan spelen toekwam, Nicole Oude Luttikhuis niet bij de laatste veertien zat, maar hun teamgenoten Denise Hanke, Kimberly Drewniok en Marie Schölzel alsmede de coach Felix Koslowski zich via Oranje naar de finale sloegen en die verloren. Dan is gedeelde smart ook halve smart of misschien nog wel minder dan 50%.

De Ladies verloren met 0-3 van Schwerin, waar Britt Bongaerts drie sets in de basis stond en MVP werd. Tessa Polder en Lynn Blenckers scoorden elk 4 punten, Marrit Jasper, die één set in de basis stond maakte er één. Nicole Oude Luttikhuis speelde niet. De 33/55 eigen score zegt genoeg over de krachtsverhoudingen.

Bij SC Dresden kon Laura de Zwart haar teamgenoten die het met Duitsland tot aan de finale hadden gebracht alleen maar feliciteren. Op de OKT – wedstrijden als zodanig had zij geen invloed gehad, een paar teamgenoten wel. Dresden verloor met 3-0 bij Potsdam. Alleen in de eerste set waren de ploegen aan elkaar gewaagd (26-24), daarna drukte Potsdam met 25-18 en 25-22 door. Laura de Zwart stond alle sets in de basis en maakte 2 punten.

Rode lantaarndrager VfB Suhl, de ploeg van Hester Jasper en Annick Siebring, speelde thuis stegen de Rote Raben uit Vilsbiburg, waar Myrthe Schoot de mislukte greep naar het OS-ticket kon delen met Lena Möllers (Duitsland) en Judie Guilliams van België. En waarbij Iris Scholten hun waarschijnlijk ook nog wel als steun een paar bemoedigende woorden zal hebben gegeven.

Suhl won onder aanvoering van Hester Jasper, die tot MVP werd gekozen, de eerste set met 28-26 en verloor de volgende drie met 23-25, 14-25 en 17-25. Hester Jasper scoorde 16 keer, Annick Meijers maakte er 1 tijdens een invalbeurt. Bij Rote Raben moest Iris Scholten ook genoegen nemen met invalbeurten, Myrthe Schoot hield met succes 21 opslagen van Suhl van de vloer.

Bij Wiesbaden van Nynke Oud tegen Straubing ging het niet om gedeelde smart is halve smart, maar om de punten te pakken om uit de gevarenzone te komen. Of te blijven. Het team van Oud stond derde van onderen en vijf punten achter op Straubing.
Dat werden er acht na de 1-3 nederlaag. Nynke Oud stond 2 sets in de basis, scoorde 1 punt maar kon haar ploeg niet naar een zege dirigeren.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.