Vizier op volleybal

 

Geen succes NL-duo’s in Ljubljana.

VoV, 28-07-2022. 14:50 uur.  Bij het Pro Tour Future toernooi in Ljubljana kwamen twee NL-duo’s in de kwalificatieronden uit. Het gelegenheidsduo Thijs Nijeboer/ Sam van der Loo en de dames Daniek Prins/ Meike van Essen moesten deze hindernissen nemen alvorens ze een ticket voor het hoofdtoernooi konden krijgen.

Nijeboer/Van der Loo namen het in de eerste kwalificatieronde op tegen het Franse duo Altwies/Chouikh. Hun deelname aan het Future toernooi was na een duel al over. Zij verloren met 2-0 via de setstanden 17-21 en 16-21.

Danieke Prins en Meike van Essen speelden om 10.50 uur vanmorgen in de eerste ronde tegen Rantala/Muukka uit Finland. En dat was voor hen ook meteen hun laatste ronde in Ljubljana, ze verloren namelijk ook met 2-0 via de setstanden 21-19 en 21-13. In de eerste set was het nog lang spannend, maar in de tweede waren de Finse dames een stuk sterker.

Twee NL-teams in hoofdtoernooi Myslowice: Brecht Piersma en Wies Bekhuis nemen als de nummer zeventien geplaatst van het hoofdtoernooi deel in Polen. Bij de mannen is er een tiende plaats op de ranking van de main draw voor het duo Sengers/ Boehlé. In Myslowice gaat het hoofdtoernooi morgen van start.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.