Vizier op volleybal

 

Gemini S wint overdreven lastige pot vs. Irene met 3-1

VoV, 10-02-2024. 12:39 uur. Tom, Tim, Bas, Bram, Marius, Martijn, Martijn, Sander en Erik. Dat waren de heren die zich meldden voor de wedstrijd tegen Irene om de wedstrijd tegen Irene te spelen. Gezien de stand in de Tweede Divisie C zou het een lastige pot worden. Gezien de uitslag van de heenwedstrijd zou het een nóg lastigere pot worden. En dan waren tot overmaat van ramp Wouter en Remko er niet bij. Het zou nog een lastige pot worden dus.

Met goede moed en een vrolijk strijdlied vlogen we de wedstrijd aan. Erik coachte ons en Remko vulde van een afstandje het formulier in. Na wat oponthoud rondom de het wedstrijdformulier en de tweede scheids konden we dan toch beginnen. Serverend kwam Irene onder druk. Dit kwam vooral door onze service.

Deze was goed en ging nauwelijks fout. In de buurt van de tien punten begonnen we uit te lopen. Bij de 20 punten werd de voorsprong onoverbrugbaar en trokken wij door naar 25-15.

Dit was een goed begin. In set twee begon Klaver aan serve. En wat kan die jongen niet! De passlijn van Irene werd alweer herinnerd waarom ze de eerste set hadden verloren. Ook Tom serveerde zeer netjes een mooie serie. En als we het even niet wisten. Dan was er altijd wel Mike op wie we de bal kwijt konden. Sander werd als manusje-van-alles ingezet voor kleine dingen.

Maar dat was essentieel. Zonder hem zouden we niet hebben gespeeld zoals we gespeeld hebben. Ons TC-contact Wiebe zou het vast niet toegeven, maar hij mocht trots op ons zijn. We wonnen de tweede set met 25-16.

De derde set zou belangrijk worden. Dat komt omdat als je die wint. Dan krijg je 2 wedstrijdpunten. Twee voor de prijs van een. Gelukkig wist Martijn een mooie dubbele serve neer te leggen. Bij hem gaan de laatste tijd veel dingen in tweeën. Bijvoorbeeld als hij met de afwas bezig is.  Bas kwam er halverwege in om het af te maken. En dat deed hij heerlijk.

Tim kon zich niet bedwingen om met een kinderlijke enthousiaste zangpartij ons nog even lekker op te hitsen. Er waren rally’s bij die je van tevoren niet kon bedenken. En met een tegenpartij die toch ook wel heel veel onnodige fouten maakte…Dat volleybalt heerlijk. Wij konden niet anders dan de derde set met 25-14 binnenslepen.

De vierde set kwam daarna. Marius was met een voedselvergiftiging toch inzetbaar. Dapper hield hij zich staande en passte een mooi kort balletje wat Klaver dan weer op Martijn of Tim kon spelen. Bij 9-9 liep Irene een vijftal punten uit. Precies wat wij in de sets hiervoor telkens deden. Dat was jammer. De achterstand konden we niet goedmaken. Op 20-25 was het gedaan maar konden wij terugkijken op een degelijke wedstrijd.

We hebben gezongen, we hebben gelachen, een paar blokpunten zijn er gemaakt en we hebben netjes geserveerd. Uit het boekje.

gh @ VoV, verslag van B Achternaam, Gemini S. Foto idem.