Gent verslaat Leuven in League Trophy

VoV, 27-12-2018. 6:27 uur. De achtste finale van de League Trophy in de Edugo Arena. Alle andere finales worden afgewerkt in Schiervelde.

Gent start met:  3 Dedeyne, 5 Ahyi, 8 Ogink, 10 Van Schie (archieffoto boven) , 11 Degruyter, 12 Kovac. Leuven start met: 1 Pavelka, 4 Pardon, 5 Debaus, 6 Hofmans, 7 Christiaens, 13 Malisse

Set 1: 25 – 17:  Gent (Dedeyne) serveert de wedstrijd op gang. Pavelka en Kovac scoren de eerste punten, 1 – 1.  De set begint met relatief eenrichtingsverkeer met Ahyi aan service en Ogink en Dedeyne als scorers. 6 – 2 en meteen TO voor Eyckmans. Hofmans blockt Van Schie, 6 – 3.  Gent straalt ietwat meer trefzekerheid uit, zelfzekerheid en schuift langzaamaan naar 12 – 6. De receptie aan Gentse komt OK, het midden kan bediend worden en scoort vlot, de bezoekers maken foutjes, 16 – 9 en het bezoekende team gaat in zijn tweede TO.

18 – 11, de Leuvense coach vervangt Malisse en Hofmans voor Van Walle en Verelst. Die wil er voor gaan, da’s duidelijk, maar is het kalf al niet verdronken?  21 – 15, Hofmans komt terug voor Verelst, 22 – 16, ook Van Walle ruimt het veld voor Malisse.  Een paar slordigheden in het Gentse spel, coach Jan VH verheft de stem eventjes, dit wordt opgevangen door het team, Van Schie scoort, Malisse serveert in het net en Ahyi acet naar 25 – 17.

Set 2: 25 – 19:  Hofmans opent de score, Malisse serveert out. Al Leuven wat de klok slaat! De thuisploeg laat zich langs de mindere kant zien in de start van set 2, foute service, foute aanval, 1 – 3, foute service, 2 – 4.  Nog niets gebeurd maar de Gentenaars hebben zich bij 5 – 6 al op 4 niet afgedwongen fouten laten betrappen, decompressie na de makkelijke winst in set 1? We zien ondertussen 8 – 8 staan, 9 – 8.  Beide teams blijven momenteel in elkaars buurt, 11 – 10 na een foute aanval van Christiaens die dit meteen recht zet en voor de 11 – 11 gaat.

Dedeyne en Degruyter zetten de 13 – 11 vast, Hofmans hangt het terug in evenwicht, 13 – 13. Er komt terug schwung in bij Caruur en af toe eens een glimlach, Kovac zet 2 winning blocks, 17 – 14 en de eerste TO bij de bezoekers. 18 – 16, Dedeyne scoort en wordt (service? defence?) vervangen door Bossee.  2 service fouten bij de bezoekers, een goed geplaatst block door Van Schie, een Leuvense out aanval, 24 – 18, Ahyi serveert in het net.  Een snel nummertje tussen de Gentse setter captain Degruyter en uitblinker Ogink leggen de setstand vast, 25 – 19.

Set 3: 21 – 25:  Beide teams blijven staan zoals de aanvang van set 1 en set 2.  Hofmans opent de score, Dufraing verdubbelt ze na een foute setting. Pavelka scoort 2 maal, 0 – 4, de thuiscoach gaat meteen in zijn eerste dode tijd. Kovac haalt de nul van het bord bij Gent.  3 – 6, 4 – 6, het niveau begint het peil te halen van een oefenwedstrijd, een verplicht nummertje bijna. Een inkomend WhatsAppje: Leuven heeft precies geen goesting? En de thuisploeg gaat er eventjes in mee geloof ik, we zien ondertussen 5 – 10 staan, 7 – 12, de Gentse supporters worden onrustig. 9 – 13, trending? Nope, 9 – 14.

Van Schie acet, en nog eens, redt een balletje met de voet, Ahyi en Van Schie lopen elkaar even in de weg, 13 – 16. Coach Eyckmans brengt Van Walle en Verelst in voor Malisse en Hofmans.  15 – 21 na een block van Van Walle, Gent gaat in zijn tweede TO van de set. Dedeyne scoort de 16 – 21, coach Van Huffel gaat in het zelfde scenario als set 2 en vervangt Dedeyne door Bossee.  Ondertussen staan aan Leuvense kant ook Hoofmans en Malisse terug op het terrein. 18 – 23, gaan we naar een 4-setter of … Alles kan nog, Hofmans ver out en 20 – 23. Ogink blockt naar 21 – 23, Christiaens scoort, Degruyter serveert out, 21 – 25. We zijn dus al zeker van een vierde set.

Set 4: 30 – 28:  Van Schie opent de score, Debaus stelt gelijk, een zeldzaam foutje van Ogink, een block van Ogink , een foute service van Ahyi en we zien 2 – 3 als starter van set 4.  Een ongevraagde TO (wat was er aan de hand?). Niet echt genietbaar, 8 – 11, 8 – 12, 9 – 12. De stats van de bezoekers gaan de goede kant uit, deze van de thuisploeg blijven “stabiel”.  12 – 14 ondertussen, tijd voor de “standaard” Eyckmans wissel. 15 – 17, tijd voor de “standaard” Van Huffel wissel.

17 – 18, Van Walle en Verelst staan terug aan de kant. Ook Kovac gaat er even uit voor Engelschenschilt. 17 – 20.  De thuisploeg laat het wat afweten, 18 – 22, Dedeyne keert ook terug op het terrein. Een lucky serve van Van Schie, 20 – 22, een netfout van Hofmans, 21 – 22, via 22 – 23 krijgen we terug een lucky serve (Ogink) naar 23 – 23, Hofmans gaat voor de 23 – 24, Ahyi voor de 24 – 24, Pavelka voor 24 – 25, Kovac voor 25 – 25, Hofmans 25 – 26, Kovac 26 – 26, … 28 – 28, een ace van Van Schie en een out aanval van Christiaens leggen de eindstand vast, 30 – 28.

Caruur Volley Gent gaat naar Roeselare, Greenyard Maaseik partij gaan geven. Klop? Nee, partij, da’s wat anders. Maar klop mag ook!