Nederlanders winnen in Italië

VoV, 27-12-2018. 10:25 uur. Bij de 14de speelronde in de Serie A1 in Italië, de eerste returnronde, boekten de top 5 teams allemaal een overwinning. In die top 5 teams spelen de Nederlanders die in Italië in de hoogste divisie als prof actief zijn.

Koploper Perugia behaalde een vlotte 0-3 zege (17, 19, 20) bij Latina, Sjoerd Hoogendoorn kreeg geen speeltijd bij Perugia. Modena had vijf sets nodig om met Sora af te rekenen. Een 0-2 voorsprong ging via 25-23 en 26-24 verloren. De 11-15 besliste de wedstrijd in het voordeel van de ploeg van Luuc van der Ent, die in de vijfde set in de basis begon, en Wessel Keemink, die niet werd ingezet. Van der Ent had een 100% score, hij maakte 1 punt.

Trentino won met 1-3 bij Siena. Maarten van Garderen  (archieffoto boven) had twee invalbeurten en scoorde twee keer in deze via de setstanden 25-21 en 17-25, 17-25 en 16-25 gewonnen wedstrijd.  Milano van Nimir Abdelaziz, 21 punten, kwam met 2-1 voor tegen Ravenna, zag de tegenstander er met 23-25 in de vierde set naast komen, maar won nog met 15-12 in de tiebreak.

Civitanova won met 3-0 (17, 23, 15) van Padova, Verona boekte voor 3.400 toeschouwers dezelfde uitslag tegen Monza (20, 22, 14) en hekkensluiter Grotte verloor thuis met 2-3 van Valencia. Vanaf de tweede set was het met 23-25, 26-24 en 25-27 erg nipt allemaal, voordat Valencia de tiebreak met 10-15 voor zich besliste.

De stand aan kop in Italië is na 14 wedstrijden: Perugia 37, Trentino 35, Civitanova 33, Modena 31, Milano 23. Hekkensluiter is Grotte met 5 punten. Op 30 december is de laatste speelronde van 2018.

En omdat op iedere regel wel een uitzondering van toepassing is, klopt de kop boven het artikel ook niet helemaal. Jan – Willem Snippe verloor namelijk in de Serie A2 met Groce met 3-0 van Livorno. Via 26-24, 25-18 en 28-26. Snippe scoorde 9 keer. Hidde Boswinkel won met Lagronegro in eigen hal met 3-0 (19, 15, 20) van Lamezia, de nummer voorlaatst uit de stand. Boswinkel scoorde 10 keer.

Lagronegro staat vijfde met 12-19, Groce zevende met 12-18. Op 30 december begint de Serie A2 aan de returns, dan staan de Nederlanders tegenover elkaar met thuisvoordeel voor de ploeg van Snippe.