Vizier op volleybal

 

Hemingway’s Donitas D3 komt tekort

VoV, 14-03-2019. 6:30 uur. Afgelopen zaterdag mochten we het opnemen tegen Emmen. En als je aan Emmen denkt, dan denk je aan de voetbalclub die sinds dit seizoen voor het eerst sinds de clubhistorie in de eredivisie speelt. Nou, zo ver is het voor de volleybaldames in ieder geval niet gekomen. Maar goed, dat terzijde en genoeg over de historie over Emmen.

De vorige wedstrijd resulteerde in een 4-0 overwinning voor Donitas, dus we waren gebrand om dit nog eens dunnetjes over te doen. Om te winnen waren er eerst een aantal speelsters die letterlijk even bij elkaar geplakt moesten worden om hun blessures te onderdrukken. Na dat gedaan te hebben, kon de wedstrijd pas echt van start gaan. En konden we ons aan het strijdplan houden waarover Wout ons afgelopen donderdag weer had getoetst. Getoetst? Ja, het is zo’n beetje een traditie geworden dat Wout ons overhoort op donderdag tijdens trainen over het strijdplan. Dit resulteert overigens nog niet in extreem veel overwinningen. Misschien toch een ander strijdplan bedenken Wout?

Laten we het nu dan eindelijk eens over de wedstrijd hebben. De eerste set begonnen we strijdlustig en hielden we ons aan het strijdplan van Wout. Helaas konden we dit niet vasthouden en bij 11-11 kantelde de set in het voordeel voor Emmen. De set verloren we met 21-25.  De tweede set begonnen we op z’n zachtst gezegd niet zo goed. Door een goede serviceserie van Emmen en een aantal ketsers aan onze kant, konden we niet echt meekomen. We slaan deze set daarom snel over.

De derde set kregen we iets meer geloof en vertrouwen. We stonden lekker te spelen en dit resulteerde in een 25-18 winst.  De vierde set was het erop of eronder om er nog een vijfde set uit te slepen. We begonnen de set weer goed en de punten sloegen we lekker binnen. Helaas konden we de voorsprong niet vasthouden en bij een stand van 17-14 voorsprong was er wederom een goede serviceserie aan de kant van Emmen. We konden de set helaas niet meer kantelen, wat resulteerde in een 20-25 verlies. Dit betekende dus een 3-1 verlies.

Volgende week staan we tegenover Flash in Veendam om 16 uur. We hebben de punten hard nodig om de PD wedstrijden te ontlopen, dus alle support is welkom! Be there!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Donitas Dames 3. Foto Jan van den Noort.