Vizier op volleybal

 

KP: Lycurgus en Orion moeten gewoon winnen

VoV, 14-03-2019. 6:32 uur. Met de topper tussen Sliedrecht (4de , 10 punten) en Dynamo (2de , 11 punten) liggen er mogelijkheden voor de andere twee topploegen in de Kampioenspoule om voordeel te behalen uit deze wedstrijdronde. Zowel Abiant Lycurgus (1ste, 13 punten) als Achterhoek Orion (3de, 11 punten) treffen een ploeg die geen kansen meer heeft op een play off plaats en dus alleen maar kan proberen tegen deze of gene een of meerdere puntjes mee te pakken.

Abiant Lycurgus krijgt Zaanstad op bezoek. De ploeg uit Koog aan de Zaan weet bij haar thuiswedstrijden maximaal te profiteren van de afdrachten aan de Nevobo. Al drie keer speelden ze een vijfsetter, die even vaak werd verloren. Dat drie keer scheepsrecht is kan dus nu ook naar het rijk der fabelen worden verwezen.

In de reguliere competitie kon Zaanstad Lycurgus in Koog aan de Zaan behoorlijk verrassen met een 3-1 zege, die winst was toen het opstapje naar de kampioenspoule. Lycurgus won in Groningen wel (3-0), maar had toen wel de grootste moeite om de derde set (29-27) binnen te halen. Lycurgus kan zich geen puntverlies veroorloven, de kapers staan om de hoek gereed om de koppositie en als het kan ook de tweede plaats over te nemen. Zelf blijven winnen kan dat voorkomen.

  • De wedstrijd begint om 20:00 uur in het Topsportcentrum Alfacollege in Groningen. Henk – Willem Pol is de eerste scheids. Raymond Haamberg de tweede. De 3-0 prognose van de Nevobo doet niet vreemd aan, bij Dynamo werd eerder ook met 3-0 door Zaanstad verloren.

Het andere duel in de Kampioenspoule gaat tussen SV Land Taurus en Achterhoek Orion. En heeft ongeveer dezelfde strekking als dat in Groningen. Een team dat volop in de strijd verwikkeld is voor een play – off plaats tegen een ploeg die zonder stress en zonder zorgen aan het duel kan beginnen, de Eredivisie is veilig gesteld en niemand bij Taurus zal hebben geloofd dat de play – offs haalbaar waren.

Taurus verloor thuis van Lycurgus (1-3) en Dynamo (0-3), uit was er een 3-0 nederlaag bij Sliedrecht en een 2-3 winst bij Zaanstad. Het Taurus standpunt van de huid zo duur mogelijk verkopen zal staan tegenover dat van Orion dat zoveel als de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is zal inhouden. Hier kunnen we ook afsluiten met de zin dat Orion zich geen verlies kan veroorloven als ze mee willen blijven doen om een play – off plek. Zelf blijven winnen helpt daar reuze bij.

  • De wedstrijd begint om 20:00 uur in de Kruisboog in Houten. Het arbitrale duo is Pieter van ’t Hof en Suleyman Yalcin. De Nevobo verwacht een 1-3 uitslag.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.