Vizier op volleybal

 

Inter Rijswijk geeft rode lantaarn aan DIO

VoV, 04-11-2019. 12:05 uur. De Marimbahal te Rijswijk was afgelopen zaterdag het strijdtoneel voor de clash tussen de nummer 11 en 12 in de Topdivisie. Voor de Rijswijkse mannen was het doel simpel en duidelijk. Punten pakken en de eerste competitiewinst binnen slaan. Heren 2 van Inter Rijswijk gaf heren 1 het goede voorbeeld door NVC heren 1 met 3-2 te verslaan.

Het begin van de eerste set begon Inter Rijswijk nog aftastend. Vanaf het 10e punt konden de Rijswijkse mannen een gaatje slaan. De passing onder leiding van Jurriaan Vink was op orde, vanaf de service lijn namen Noud Doornheim en Ivo Taal de Bedumse mannen onder vuur. Aan het net was Jorn Lorsheijd op dreef, en zo kon de eerste set vakkundig en snel worden bijgeschreven.

De tweede set startten de mannen van Aafke Verbrugge zeer effectief. De eerste pass lag perfect in de handen van spelverdeler Pim Mossel, die direct Sebastiaan Bakker in stelling bracht om een “veegballetje” de drie meter in te beuken. Een goede inleiding voor een fel begin in de tweede set. De Rijswijkse mannen namen direct afstand met de service, de druk aan Bedumse zijde werd opgevoerd, waardoor er in no time 6-1 op het scorebord stond. De gasten uit Bedum kwamen halverwege de set iets terug, maar uiteindelijk lukte de Rijswijkse mannen om door te drukken. Roel Oude Nijhuis sloeg het laatste punt binnen, mede met hulp van de Bedumse blokkering. Met 25-20 werd de set binnengehaald.

De Rijswijkse mannen gaven in het begin van de derde set niet thuis. Bedum had de opstelling op diverse posities gewijzigd en met nieuw elan werd de thuisploeg flink onder druk gezet. Met enkele time-outs van coach Verbrugge kwam de scherpte langzaam weer terug in de ploeg. Jasper de Jong werd halverwege de set ingebracht om vanaf de servicelijn en aan het net wat meer druk te zetten. Uiteindelijk trok de thuisploeg in de derde set aan het kortste eind. Bij 22-22 zag de leidsman als enige in de Marimbahal de bal in, in het nadeel van Inter Rijswijk. Met de extra inbreng van Matthew Immers kon het tij niet gekeerd worden.

De vierde set begon met een stand van 0-1. Enige overgebleven frustratie aan Rijswijkse zijde werd beloond met een rode prent aan het begin van de set. Binnen enkele punten was deze achterstand teniet gedaan. Met werklust en vechtvolleybal werd er voor ieder punt gestreden. Met Noud Doornheim en Tobias van Meerten, die zijn debuut maakte in de Topdivisie, in het achterveld stond de verdediging als een huis. Ivo Taal nam in de 4e set Inter Rijswijk op sleeptouw en Jorn Lorsheijd excelleerde als puntenmachine. Boven de 20 werd het nog even spannend maar uiteindelijk trokken de mannen van Inter Rijswijk aan het langste eind. De eerste winstpunten smaken naar meer.

Volgende week treed Inter Rijswijk aan tegen Webton Hengelo. Sporthal Veldwijk zal dan het strijdtoneel zijn. Daar zullen de mannen uit Rijswijk weer strijden voor de volle 3 punten om verder naar boven te kunnen kijken.

gh @ VoV, verslag Pim Mossel. Foto: Ed de Jong