Vizier op volleybal

 

Jeugd Oranje (v) speelt WEVZA op Papendal

VoV, 14-08-2018. 4:25 uur.  De Jeugd Oranje meisjes spelen deze week een toernooi in eigen land. Op Papendal organiseert de Nevobo een WEVZA (Western European Volleyball Zonal Association) Zeslandentoernooi van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 augustus. De Nederlandse talenten strijden op Papendal onder leiding van bondscoach Eelco Beijl om de eer. De andere deelnemers in Arnhem zijn Frankrijk, België, Spanje, Portugal en Zwitserland. (Italië en Duitsland ontbreken bij dit WEVZA  toernooi)

Er zijn twee poules gemaakt met drie landen, maar omdat de teams zo veel mogelijk willen spelen, is er een extra wedstrijd ingepland zodat alle ploegen elke dag in actie komen. Dat is goed voor de ontwikkeling van de jonge talenten. Oranje zit in een poule met België en Zwitserland. De andere poule bestaat uit Spanje, Frankrijk en Portugal.

Alle wedstrijden worden gespeeld in Sporthal Papendal en zijn gratis te bezoeken. Het is zeker de moeite waard om naar de topspeelsters van de toekomst te komen kijken. De Jeugd Oranje Meisjes starten met een wedstrijd die niet voor de poulefase, ze oefenen woensdag tegen hun Franse leeftijdsgenootjes.

De wedstrijden, die allemaal in Sporthal Papendal zijn,  beginnen steeds om 13:00 uur (1) , 15:30 uur (2) en 18:00 uur (3) . Het programma van het Zeslandentoernooi:

15-08: 1> België – Zwitserland; 2> Spanje – Portugal; 3> Nederland – Frankrijk

16-08: 1> Zwitserland –  Portugal; 2> Frankrijk – Spanje; 3> Nederland – België

17-08: 1> Portugal – Frankrijk; 2> België – Spanje; 3> Nederland – Zwitserland

18-08: Finaledag;  om 12.00 uur Plek 5/6, om 14.30 uur: Plek 3/4 en om 17.00 uur: De finale

De selectie en staf van de Jeugd Oranje meisjes:

Spelverdeelsters:  Kim Klein Lankhorst (teamcaptain) en Hyke Lijklema

Libero: Romy Brokking

Diagonaal:  Annika de Goede,

Passer lopers: Jette Kuipers, Iris Vos, Mirte van der Sluis en Pleun van der Pijl

Midspeelsters: Britte Stuut, Anneclaire ter Brugge, Jolijn de Haan en Annemarie Venema

De staf bestaat uit Eelco Beijl, bondscoach, William Klaver  en Anika de Bee, de assistent-bondscoaches, Malou Alferink  fysiotherapeut, Bastiaan Roelofs  scout en Ruud Manenschijn,  teammanager

gh @ VoV, bron Bevobo. Foto ‘s CEV.