Vizier op volleybal

 

Jona vs. Orion uitgesteld? De Europese returns!

VoV, 07-12-2021. 5:42 uur. Voor 9 december om 20:00 uur stond de return tussen TSV Jona en Orion gepland. Maar deze wedstrijd staat niet meer in de CEV Cup planning van deze week. Het competitieduel van Jona vs. Amriswil van 05-12 werd wegens quarantainemaatregelen uitgesteld. In Zwitserland gelden vanaf 6 december strengere maatregelen i.v.m. de coronapandemie, we konden echter nergens de definitieve bevestiging vinden dat het duel werd afgelast, uitgesteld en verschoven naar een andere datum. We vroegen ons af of het duel van Orion wel doorgaat of dat ze zonder de return te spelen door zijn naar de volgende ronde.

Eerst even twee berichtjes m.b.t. de competitie in Tsjechië en Brazilië voordat we aandacht aan de Europese returns besteden. In Tsjechië speelde gisteravond Kladno van spelverdeler Gijs van Solkema thuis tegen Pribram, dat een paar plaatsen hoger op de ranglijst staat. Het werd een 3-0 (21, 15, 17) zege voor Kladno, dat in de eerste set steeds een paar punten aan de goede kant van de score bleef en vervolgens niet meer in de problemen kwam.  Van Solkema scoorde 4 keer, waarvan 3 keer met de opslag. Kladno staat nu zesde (11-20), Pribram vierde (11-22).

Door zelf te blijven winnen en doordat naaste concurrent Minas punten liet liggen (2-3 nederlaag tegen Sesi Bauru) heeft Praia Clube van Anne Buijs in Brazilië de koppositie verstevigt. Minas staat nu op 10-24, Praia Clube op 9-26. De laatste winst van Praia Clube dateert van vorige week. Ze wonnen toen met 0-3 (18, 14, 16) bij Curibita Volei. Anne Buijs scoorde daarin 6 keer, Carol maakte dat aantal blokpunten, zij had totaal 9 keer succes.

Voor deze week staan de volgende returns in de CEV Cup bij de heren op het programma:

 • 07-12: Burgas vs. Chênois Geneve, ploeg van Maikel van Zeist verloor heenwedstrijd met 3-2.
 • 08-12: Karlovarsko vs. Kraljevo. De heenwedstrijd werd met 3-1 door Karlovarsko van Wessel Keemink gewonnen.
 • 08-12: UV Frankfurt vs. Dinamo Bucuresti. De Bundesliga club won in Boedapest met 2-3 van het team van Ewoud Gommans.
 • 08-12: Chaumont VB 52 vs. Arcada Galati. Fabian Plak kijkt met Chaumont tegen een 3-0 achtsterstand aan uit de heenwedstrijd.
 • 08-12: Lycurgus vs. Tours. De ploeg uit Groningen verloor in Frankrijk met 3-1 en staat voor een zeer lastige opgave om de volgende ronde te halen.
 • 09-12: Dukla Liberec vs. SKRA Belchatow. De Poolse ploeg van Dick Kooy won thuis met 3-0.
 • Modena van Nimir Abdel-Aziz en Maarten van Garderen heeft het ticket voor de volgende ronde al op zak.

Bij de dames staan er in de CEV Cup voor teams met Nederlandse inbreng de volgende heenwedstrijden op het programma:

 • 07-12: FC Porto vs. SSC Schwerin, de ploeg van Indy Baijens en Femke Stoltenborg.
 • 07-12: Le Cannet vs. UP Olomouc uit Tsjechië. De Franse ploeg van Tessa Polder verloor in de competitie afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen.
 • 08-12: Busto Arsizio vs. MTV Stuttgart. De koploper uit de Bundesliga van Juliët Lohuis, Eline Timmerman en Hester Jasper had een bye in de vorige ronde en mag nu meteen fors aan de bak tegen deze Italiaans opponent.

In de Challenge Cup staan er bij de mannen drie wedstrijden in de planning voor deze week:

 • 07 en 08-12: Het Oostenrijkse Waldviertel van Daan Streutker werkt de wedstrijden tegen Viking Bergen beide thuis af. Vandaag spelen ze thuis uit en morgen is de return thuis.
 • 09-12: Tectum Achel vs. CAI Turuel. De Belgen verloren in Spanje met 3-1. Dat zal dus voor de ploeg van Tim Smit, Dion Verweij en Sam Gortzak een lastige opgave worden om de volgende ronde te halen.

Bij de dames in de Challenge Cup staat er één duel met Nederlandse inbreng gepland.

 • 08-12: Scandicci vs. SC Potsdam van Sarah van Aalen. Een heel erg pittige opgave voor de nummer twee van de Bundesliga.

We houden u op de hoogte hoe het de landgenoten in de Europese toernooien vergaat.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.