Vizier op volleybal

 

Juliët Lohuis van Münster naar Stuttgart

VoV, 24-05-2019. 11:13 uur. International Juliët Lohuis, die deze week met de Nederlandse damesploeg voor de Volleybal Nations League in Belgrado, Servië actief was, maakt in de Bundesliga de overstap van USC Münster naar MTV Stuttgart. In Begrado was ze opnieuw goed op dreef met 31 punten totaal in drie wedstrijden. Stuttgart, de ploeg van de ex-teamcaptain Deborah van Daelen, ze is gestopt met topvolleybal, en Sportdirectorin Kim Renkema, werd onlangs via een zinderende best of five serie kampioen van Duitsland.

Juliët Lohuis maakte vorig jaar op een indrukwekkende wijze haar entree in de Oranje damesploeg, vooral serverend en blokkerend maakte ze indruk. Haar serie van vijf aces achter elkaar  gingen de volleybalwereld over. Lohuis verheugt zich nu al op deze volgende stap in haar loopbaan, die haar volgend jaar tevens met Stuttgart aan de start in de in de Europese Champions League brengt.

Kim Renkema: “Juliët is een groot talent op de middenpositie en ze heeft meer dan één keer laten zien dat ze op haar (jeugdige) leeftijd, ze is 22, een hoog niveau aankan. We hadden al langer een oogje op haar en zijn blij dat ze nu voor ons gekozen heeft. Onze fans kunnen kennis met haar maken als de Nederlandse ploeg voor de Volleybal Nations League Stuttgart aandoet en ze daar o.a. tegen de Duitse ploeg spelen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.