Vizier op volleybal

 

Thijs van Noorden stopt met volleybal

VoV, 24-05-2019. 9:45 uur.   Thijs van Noorden stopt met volleybal. De 33-jarige Apeldoorner, in de afgelopen jaren met Jelle Hilarius het gezicht, de initiator, blikvanger en steunpilaar van het uit de Eredivisie gedegradeerde Coniche Topvolleybal Zwolle, geeft voorrang aan een maatschappelijke carrière.

Na een hele mooie loopbaan als speler, welke hem voor een kort volleybalavontuur in Frankrijk bracht, werd hij assistent trainer coach bij Landstede Volleybal en pakte veel prijzen met dat team. Toen Landstede Volleybal stopte trok hij de volleybalschoenen weer aan om met Coniche Topvolleybal Zwolle nog drie jaar in Eredivisie te spelen.

Op Stichting Zwolle Sportief zegt van Noorden:  “Ik ben blij dat wij de afgelopen drie jaar nog met Coníche Topvolleybal Zwolle in de eredivisie hebben gespeeld. Dat was heel tof en gaaf. Sportief is dit project mislukt, maar ik moet zeggen dat ik er heel veel van heb geleerd. In de breedste zin van het woord, want ik heb er als speler/coach en zeker ook als mens veel van opgestoken. Daarnaast mogen wij er trots op zijn dat wij er met minimale middelen in zijn geslaagd om nog drie jaar eredivisievolleybal te spelen. Het was gewoon heel bijzonder.”

Van Noorden fungeerde tevens als manager/trainer bij de volleybaltak van het Centre for Sports & Education (CSE) en ook daar stopt hij. “Er komt een einde aan een mooi tijdperk en tegelijkertijd sta ik aan het begin van een nieuw tijdperk.  Ik kies nu inderdaad voor een maatschappelijke carrière. Werken in de zorg of in het onderwijs vind ik interessant, maar ik sta ook open voor bijvoorbeeld een functie als coach in het bedrijfsleven.”

Met “Ik wil de Zwolse sportwereld via deze weg bedanken voor de mooie tijd. Ik heb al die jaren genoten van de steun en support.” Sluit van Noorden af.

gh @ VoV. Bron Stg. Sportief Zwolle. Archieffoto: de selectie van het seizoen 17/18