Keihard meeblèren helpt Sovoco D1 niet

VoV, 05-12-2017. 6:03 uur. Afgelopen zaterdag 2 december moest van den Hengel Sovoco D1 het opnemen tegen VV Utrecht D2. Eenmaal aangekomen bij de sporthal van Utrecht was de eerste uitdaging om de goede ingang te vinden. Uiteindelijk zaten daar in de rumoerige kantine onze lunch te eten. We wisten allemaal dat dit een belangrijke wedstrijd zou zijn, die we moesten pakken.

We waren er klaar voor en we waren op zoek naar een goede plek voor de voorbespreking, de plek was echter wat ongewoon maar wij waren vastberaden dat we deze wedstrijd gingen winnen als we ons eigen spel gingen spelen, de koppies omhoog zouden houden en ook de jonge tegenpartij het leven zuur maken door op ons aller-hardst mee te ‘blèren’. Door de coach werd deze instelling bevestigd: “Ga op jullie eigen niveau spelen, blijf communiceren, niet bang zijn en ga volle bak”.

Met de te laat begonnen wedstrijd gingen wij het veld in met Romy als spelverdeelster, Sandra en Daphne op passer loper, Laura op de diagonaal, Lieke en Julia op het midden en Anne op libero. Zo rumoerig als de kantine was zo een chaos veroorzaakte dat af en toe in het veld voor de communicatie, we moesten schreeuwen om elkaar enigszins te horen. Ondanks de service fouten begonnen we de set goed en liepen we al snel uit op de tegenstander. We bleven vechten voor onze punten maar helaas ging de set met 26-24 naar Utrecht. Ondanks de verloren eerste set waren we positief over het fanatisme en de energie in het veld.

De tweede set kwam Kyra als passer – loper in het veld voor Daphne en de rest bleef hetzelfde. Weer hebben we vanaf het begin voorgestaan met de punten maar hebben de set niet binnengehaald door eigen foutjes. De afstemming tussen de spelverdeelster en de aanvallers was niet altijd optimaal maar wanneer deze lekker ging werd er dan ook volle bak gescoord. De vechtlust was er nog steeds wat resulteerde in een paar mooie lange rallies. Daphne is er een aantal keer ingewisseld voor het servicekanon, wat leverde voor een paar mooie punten zoals we dat natuurlijk van haar gewend zijn. Helaas is de set verloren met 25-19.

De conclusie van de vorige sets was dat we rond de helft van de set (met voorsprong op Utrecht) waren gestopt met ‘spelen’ en zo de set uit handen hadden gegeven, de laatste eindsprint was niet gemaakt. De opstelling van deze set was als volgt: Nienke, Kyra, Daphne, Anouk, Franke, Lieke en Anne. De energie was minder dan de voorgaande sets en de koppies gingen wat hangen. De pass was ook wat rommelig waardoor die niet lekker liep. Op een paar belangrijke momenten heeft de scheids onterecht gefloten voor de tegenpartij en dat leverde nogal wat stress en frustratie op bij onze speelsters. Een aangevallen bal van de tegenstander die buiten de antenne werd geslagen werd bijvoorbeeld goed gerekend. De set is uiteindelijk verloren met 25-21. Met grote teleurstelling kwamen we het veld uit.

In de laatste set was er wel een algemene gretigheid om deze laatste set te pakken en de tegenstanders met een 3-1 naar huis te sturen. Deze set begonnen we met Romy op spelverdeling, Jill en Kyra op passer / loper, Anouk op diagonaal, Franke en Lieke op het midden en Anne als libero. Het ging gelijk op met aan beide kanten mooie punten. De servicedruk vanuit onze kant was weer goed met mooie ballen van Anouk, Lieke en Jill. Er zat meer rust in de pass en verdediging en voor iedere bal werd gevochten. Toen de 25 punten in zicht waren was Jill volle bak aan het aanvallen en scoren op de buitenkant. Dit leverde veel enthousiasme op in en buiten het veld. We hebben deze set dan ook gewonnen met de jonkies, 22-25 was de eindstand.

Onze volgende wedstrijd is zaterdag 9 december in onze wel vertrouwde Bunt tegen Prima Donna Kaas Huizen D2. We kunnen iedereen gebruiken bij de aanmoediging en u bent dan ook van harte uitgenodigd. Dan gaan we weer laten zien wat Sovoco D1 in huis heeft! Graag zien we u aanstaande zaterdag in de Bunt. Tot dan!