Keistad H2 pakt punt in sauna in Woerden

VoV 17-10-2018, 6:05 uur. Zaterdag 13-10 trad de equipe van Ivo van Beek en Remco Kerkhoven om 15:45 aan tegen het eerste team van BPA VTC Woerden. Wederom een onbekende tegenstander voor de mannen van AVV Keistad Heren-Twee. Met temperaturen boven de 25 graden in en rondom de sporthal, veranderde Thijs van Der Polshal gisterenmiddag in een heuse sauna. Het beloofde een zware en uitputtende wedstrijd te worden…

Met het 3-wekelijkse teamgesprek en de evaluatie van de vorige wedstrijden nog vers in het achterhoofd, begonnen de Amersfoorters aan de wedstrijd. Waar het in het begin van de eerste set gelijk opging tussen AVV Keistad Heren-Twee en BPA VTC Woerden Heren-Eén, wisten de Woerdenaren in de loop van de set toch een voorsprongetje op te bouwen – een voorsprongetje dat steeds groter werd naarmate de set vorderde.

De mannen van AVV Keistad Heren-Twee hadden moeite met de sterke services van BPA VTC Woerden en ook aanvallend kwamen de Amersfoorters er lastig doorheen. De eerste set werd daarom ook ruim door de Woerdenaren gewonnen (17-25).

In de tweede set begonnen de Amersfoorters een stuk agressiever en fanatieker aan de set. Met sterke services werd de pass-lijn van de tegenstander onder druk gezet en konden de mannen van AVV Keistad Heren-Twee een stuk vrijer spelen. De Amersfoorters wisten de hele de controle te behouden en wonnen de tweede set (21-25). Het fanatieke en goede spel bood veel perspectief voor de rest van de wedstrijd.

Helaas wisten de mannen van AVV Keistad Heren-Twee hun fanatisme en goede spel niet door te trekken in de derde en vierde set. De Amersfoorters hadden de grootst mogelijke moeite om de services van de Woerdenaren onder controle te krijgen en om langs/door hun sterk blokkering te slaan. Dit leidde tot grote voorsprongen voor BPA VTC Woerden gedurende de derde en vierde set – voorsprongen waarvan AVV Keistad Heren-Twee niet meer te boven kwamen. De laatste twee sets – en de wedstrijd – werden dan ook overtuigend door BPA VTC Woerden gewonnen (15-25; 14-25).

Kortom, een lastige uitwedstrijd voor de mannen van AVV Keistad Heren-Twee, die tevreden mogen zijn met het punt dat ze meenemen uit Woerden. Hoewel het verlies groter was dan vorige week, blijkt er toch veel progressie in het spel te zitten – een foutenlast van 19% ten opzichte van 29% van vorige week en ook met het servicespel worden er steeds meer punten gemaakt. Soms moet je ook je meerdere erkennen in een tegenstander; een les die de mannen van AVV Keistad Heren-Twee hebben geleerd.

Volgende week zaterdag om 14:30 speelt AVV Keistad Heren-Twee in de eigen Amerena tegen Wereldvrede US Volleybal Heren -Drie. Tot dan!

gh @ VoV, bron en foto persbericht AVV Keistad.