Vizier op volleybal

 

Keistad neemt afstand als koploper

VoV, 15-03-2019. 5:33 uur. In de Eerste Divisie A bij de mannen is het aanstaand weekend links vs links en rechts vs rechts. Met verder vier teams die een weekend vrij nemen. Dat zijn Protos en Woudenberg, die lopen een duel voor op de anderen en moeten toezien wat die anderen voor hen in petto hebben. En EVV en Keistad, die gisteravond al tegen elkaar speelden.

Zo keek USV Protos vorige week toe hoe AVV Keistad hen van de koppositie verdrong en de leiding  met een gelijk aantal punten, maar één gespeelde wedstrijd minder overnam. Gisteravond speelde AVV Keistad in Elburg tegen EVV Bultman – Hartholt . Die wedstrijd eindigde in een 3-2 zege voor de thuisploeg, waardoor de ploeg uit Amersfoort nu alleen met twee punten voor aan de leiding gaat.

Keistad kwam in Elburg met 2-1 in sets achter. De 17-25 werd door de thuisploeg met 25-17 en 25-21 ongedaan gemaakt. Via een spannende vierde set (24-26) bleef Keistad kans op de zege behouden, maar die kans werd door EVV teniet gedaan met een 15-11 zege in de tiebreak. Keistad pakte dus twee puntjes en staat nu met 19-71 alleen aan kop. Protos heeft 19-69. EVV blijft vijfde met 19-57, één puntje minder en een wedstrijd meer dan Set – Up ’65.

Uit het linker rijtje staat zaterdag Springendal Set-Up ’65 vs Axell Claims Sovoco op het programma, de nummer vier (18-58) is gastheer voor de nummer zes (18-47). In Soest maakte Sovoco eind november een eind aan een reeks van zeven overwinningen van de ploeg uit Ootmarsum. Nu kan dat niet. Set-Up verloor namelijk vorige week nog in Doetinchem tegen Orion. Sovoco leed een nederlaag in Hoogeveen tegen Olhaco. Beide teams zullen de winnende draad weer op willen pakken, al zal dat slechts één ploeg voor elkaar krijgen.

In het rechter rijtje spreekt Hovoc (voorlaatste 17-26) tegen Avior (laatste, 18-18) tot de verbeelding als we het over de gevarenzone hebben. Avior zit al een hele tijd in zwaar weer, en zal dat ook nog blijven als ze puntjes pakken in Horst. Hovoc kan met een ruime zege en vier punten de aansluiting maken naar de p/d plaats. Waarbij ze uiteraard wel afhankelijk zijn van de uitslagen van de teams op of rond die plaats.

Op die plaats staat FOOX Olhaco (18-30). De ploeg uit Hoogeveen reist naar Sneek, dat met een zelfde aantal wedstrijden zeven punten meer heeft. Een stuk van de puntenkloof dichten of er een aantal punten aan toevoegen, dat is de inzet van dit duel. Sneek kan zich niet veroorloven het te laten dichten, Olhaco moet een verdere uitlooppoging van de Friese ploeg kost wat het kost zien te voorkomen. Het is nu al spannend.

Scylla staat net als Olhaco op 30 punten, zij speelden wel een wedstrijd minder. Voor de ploeg uit Wageningen staat de uitwedstrijd tegen Rabobank Orion Volleybal Doetinchem op het programma. Van deze tegenstander verloren ze thuis met 1-3, hetgeen dus op de voorhand geen beste vooruitzichten zijn.

Net als de zeven verder verloren duels van Scylla buiten Wageningen, maar daar staat wel tegenover dat er bijvoorbeeld van de subtoppers Woudenberg en EVV gewoon uit gewonnen werd. Nooit over een wedstrijd heenkijken, want de eerstvolgende is altijd de belangrijkste, maar op 27 maart speelt Scylla thuis tegen Hovoc. Die is dan ook heel belangrijk. Orion H2 won thuis van de ploegen die onder hen in het rechter rijtje staan, aan die lijst zullen ze Scylla ook willen toevoegen.

We houden u op de hoogte over de afloop van een en ander.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.