Vizier op volleybal

 

Zet Taurus II volgende stap naar de titel

VoV, 15-03-2019. 5:41 uur. De topper in de Eerste Divisie B bij de mannen wordt dit weekend gespeeld in Meijel en gaat tussen Peelpush en Banierhuis Taurus II. Peelpush is derde (18-57), Taurus II koploper (17-73). Als de thuisploeg wint zal het behoudens de nodige complimenten en de punten verder niet veel opleveren, daarvoor staan ze te ver achter. Te ver om het nog spannend te kunnen maken voor de koppositie. De tweede plek is echter nog wel steeds haalbaar.

Daar staat Inter Rijswijk II (17-61). Zij gaan aanstaande zaterdag op bezoek bij Zaanstad II. (17-40) en zullen graag zien dat Peelpush de koploper pootje licht. Om de spanning nog enigszins terug te brengen. daarvoor moeten ze dan wel zelf maximaal scoren, hetgeen bij Zaanstad II nou niet meteen een makkelijk opgave is.

Voor Next Volley Dordrecht breken er ook spannende weken aan, tenminste als ze zich niet al hebben neergelegd bij een stapje terug. Dat zou immers zo maar kunnen met nog vier wedstrijden te gaan en 16 punten achterstand op de ploeg, die de ‘veilige haven plaats’ nu bezet en ook nog een wedstrijd minder speelde. Next speelt zaterdag tegen thuis tegen subtopper VC Voerendaal,  uit werd met 3-1 verloren.  Wetende dat Next ook nog de uitwedstrijd tegen Taurus II te spelen heeft (23 maart) zal menigeen zijn laatste euro niet op handhaving van Next Volley inzetten, dat lijkt ons wel duidelijk.

VC Wik (16-27), Compaen (18-34), Velo (17-36) en EMD – Tooling (18-38) zijn de teams die ook nog in de hoek kunnen komen te zitten waar de klappen vallen, en eigenlijk ook VVU en Zaanstad II nog. Dan is dus VVU vs Velo en VC Wik vs EMD – Tooling wel heel erg belangrijk voor alle vier teams. Geen enkel ploeg kan zich veroorloven om geen punten te pakken.

Een nul – score kan dodelijk zijn, nou dat is wel heel erg zwaar. Okay we bedoelen het figuurlijk  op de wijze dat een nul – score er fors aan kan bijdragen dat een team in een lagere divisie ‘begraven’ wordt. Voor Velo  staat er op woensdag 20 maart de volgende krachtmeting en ‘degradatiekraker’ op het programma. Dan krijgen ze Sliedrecht Sport II op bezoek.

Sliedrecht Sport II speelt zaterdag thuis tegen Compaen. De voorbeschouwing op dat duel staat in het artikel “Weekend – Toppers / top – weekend Sliedrecht” van woensdag 13 maart jl.

Natuurlijk informeren we u over de afloop van e.e.a.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.