Vizier op volleybal

 

Keizer – Meppelink naar finale in Mersin

VoV, 06-05-2018. 10:37 uur. Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben vanmorgen de finale van het driesterren toernooi in het Turkse Mersin bereikt. In de halve finale was er een 2-0  zege tegen de Braziliaanse dames Josemari Alves en Liliane Maestrini, die zich in het volleybal de aliassen Josie / Lili hebben aangemeten. Keizer – Meppelink speelden een prima partij, met mooie verdedigende en goede blokkeeracties en vele rake klappen.

In de eerste set veranderden ze en 4-5 achterstand in een 7-5 voorsprong en op de side out bleven ze steeds een paar punten voor, totdat ze bij 11-8, na een kill block van Madelein Meppelink, drie punten afstand namen. Het verschil bleef om drie à vier punten schommelen, bij 16-12 werd er voor de vierde keer van kant gewisseld. Daarna kregen Keizer – Meppelink tot 20-16 middels vier foute opslagen van de Braziliaanse dames de zege als het ware in de schoot geworden. Sanne Keizer tikte het laatste punt binnen.

In de tweede set kwam het BTN duo op een 1-5 achterstand door drie scorende blokpunten van Brazilië. Het verschil bedroeg bij 5-11 zelfs zes punten, daarna begon Oranje aan een inhaalslag. Bij 8-11 time out Brazilië, bij 10-11 technische time out en met de ace van Madelein Meppelink werd de gelijke stand bij 12-12 een feit. Tot aan 17-7 ging het gelijk op, toen gaf de scheids een uitbal in voor het Nederlandse duo.

Protesten, discussie, geel voor Brazilië, maar die kleur past wel bij hen. Maar uit bleef in, het kadootje werd niet afgepakt. Brazilië nam revanche en kwam op 19-20, Madelein Meppelink blokkeerde Nederland naar 21-20. Vuistje, vuistje en nog een vuistje. Brazilië maakte gelijk (21-21),  de push diep in het achterveld zette Oranje op matchpoint, de klap van Meppelink via het blok verzilverde het. 23-21 en 2-0 en dus de finale.  Daarin is het Oostenrijkse duo met de moeilijke naam, dat eerder Sinnema – Bloem uitschakelde, de tegenstander.

In de USA bij het toernooi in Huntington hadden Brouwer – Meeuwsen gisteren een bijzonder succesvolle dag aan de verliezerkant van het toernooi. Met drie zeges op rij wisten ze zich nog naar de halve finale te slaan. Tegen Kantor – Losiak (2-1), Plavins – Tocs (2-0) en Hayden – Brunner (2-0) werden hele mooie resultaten behaald en stoomden ze zijwaarts vanaf de verliezerkant weer in het hoofdtoernooi bij de winnaars in. In de halve finale zijn Samoilovs – Smedins vandaag hun tegenstanders.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.