Vizier op volleybal

 

Klagenfurt: Één om één Braakman-Sinnema

00BraakmanSinnema

Bij de World Tour Major Series in Klagenfurt kan het voor het duo Rimke Braakman en Jolien Sinnema na de eerste dag nog alle kanten op. In hun poule G hebben alle vier teams vandaag een wedtrijd gewonnen en er een verloren. Vervelend voor het BTN duo is dat zij de slechtste gemiddelden hebben en dus de vierde plek bezetten, dat is de plaats die na de poulefase inhoudt ‘afscheid nemen.’ Morgen staat de laatste wedstrijd op het programma, winst betekent een vervolg in minimaal de eliminatieronde.

De start van Braakman – Sinnema was niet om grote verhalen over naar huis te schrijven. Tegen het Zwitserse duo Forrer / Vergé – Depré ging de eerste set met 21-7 verloren. Na de 6-0 tussenstand gingen de dames uit Zwitserland er in hoog tempo vandoor. Via 14-2 naar de eindstand. Welgeteld vier punten maakte het BTN duo zelf, drie kregen ze er kado.

In de tweede set liep het al een stuk beter, al waren Braakman – Sinnema wel steeds in de achtervolging getuige de tussenstanden 5-2, 9-5, 12-9 en 16-11. Het verschil werd steeds iets groter, bij 20-14 was de nederlaag een rake Zwitserse klap weg. Maar het duurde nog even voordat het zover was. De time out op 20-17 kon de serie niet stoppen. Dat lukte de Zwitserse dames wel op 20-18, met 21-18 pakten ze de 2-0 zege.

De tweede partij van vandaag ging tegen het Spaanse tweetal Liliana – Elsa. Daarin kwamen Braakman – Sinnema als overwinnaar uit de strijd. De eerste set pakten ze met 15-21. Na de 7-7 tussenstand sloegen en blokkeerden ze toch naar een mooi verschil bij 12-16, dat ze tot 14-20 uitbouwden. Jolien Sinnema was met vier blokpunten in deze set sterk aan het net.

In de tweede set kon het Spaanse duo aanklampen, maar gezien het verschil van steeds een aantal punten (5-9, 13-15 en 15-18) in Nederlands voordeel werden ze niet echt dwingend gevaarlijk. Het BTN duo kon in de finale met drie scores van Jolien Sinnema en een puntje van Rimke Braakman de zege met 18-21 voor zich opeisen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.