KO-ronde voor Piersma/ Bekhuis in Polen

VoV, 29-07-2022. 17:35 uur. De NL-duo’s Piersma/ Bekhuis en Sengers/ Boehlé zijn in Polen voor deelname aan het Future-toernooi in Myslowice. Beide duo’s hoefden geen kwalificaties te spelen, ze waren direct voor het hoofdtoernooi geplaatst. De dames staan er als de nummer zeven op de plaatsingslijst, de mannen als tiende

Brecht Piersma/ Wies Bekhuis waren ingedeeld in poule B en speelden hun eerste wedstrijd tegen het duo Ceynowa/ Kielak. In drie sets bleven de Nederlandse dames aan de winnende kant van de score. De eerste set ging nog met 17-21 verloren. De serie van 9-10 naar 9-17 konden ze niet meer ongedaan maken. In de volgende set sloegen Piersma/ Bekhuis het gaatje na 12-9 (naar 17-9) en via 19-14 wonnen ze met 21-15. De 15-11 in de derde set kwam na 7-4 en 10-7 tot stand.

Khmil/ Lazarenko won in de Oranjepoule van Paul/ Kortzinger (2-0), zodat de strijd om poulewinst en rechtstreekse plaatsing voor de volgende ronde tussen Piersma/ Bekhuis en Khmil/ Lazareno ging. Overigens verloren Piersma/ Bekhuis bij het EK U22 in juni van dit jaar de strijd om het brons met 0-2 van dit duo uit Oekraïne.

Het BTN-duo nam na de 10-10 gelijke stand in de eerste set een 11-13 voorsprong, die ze uitbouwden tot vier punten bij 12-16. Oekraïne kwam terug, had bij 16-16 de achterstand van de borden geslagen en nam bij 19-18 de leiding over. De 21-18 bracht hen de eerste setwinst.

In de tweede set kenden Piersma/ Bekhuis een prima openingsfase, daarin gingen ze met 1-5 aan de leiding. Oekraïne had deze achterstand al snel weer omgebogen naar een 7-6 voorsprong en in het vervolg van de set liepen ze uit naar 17-10. Na 19-13 sloten ze met 21-15 en 2-0 winst af.

Piersma/ Bekhuis sluiten de poulefase als tweede in hun poule af en gaan na één zege en één verliespartij door naar de eerste KO-ronde.

Bij de mannen troffen Mees Sengers en Dirk Boehlé als eerste het duo Gleed/ Jones, waarvan ze onlangs in Warschau nog met 2-0 wonnen. Nu verliep het iets stroever. Niet in de eerste set, die ging met 21-12 (na 9-3, 14-7 en 17-11) naar Nederland. In de volgende set ging het vanaf 6-6 tot en met 19-20 gelijk op. Op die stand scoorden Gleed/ Jones op eigen serve en pakten dus de 19-21 zege en daarmee de tiebreak. In die derde set maakten Sengers/ Boehlé het verschil na de 8-8 tussenstand. Ze liepen uit naar 12-9 en wonnen met 15-10. En dus met 2-1.

Sengers/ Boehlé spelen morgen hun tweede poulewedstrijd.