Koploper VV Utrecht probleemloos langs Peelpush

VoV, 06-02-2023. 5:09 uur. Gistermiddag stond er in de Eredivisie dames één wedstrijd op het programma. Peelpush was in Meijel gastteam voor koploper VV Utrecht. Voor de thuisploeg een duel dat belangrijk kon zijn in hun streven zich naar de top 6 te spelen.

Die missie staat voorlopig weer even op een waakvlammetje en het zal voor Peelpush nog een hele klus worden om te slagen. Voor VV Utrecht geldt dat zij met nog een wedstrijd te gaan (vs. Voltena uit) de koppositie op setgemiddelde voor het grijpen hebben.

De stand in de middenmoot rond de scheidslijn tussen wel/niet een ticket voor de kampioenspoule bemachtigen is na afgelopen weekend:

• 05> VC Zwolle 17-25 (nog thuis vs. FAST)
  • 06> Sudosa-Desto 16-22 (nog thuis vs. VC Sneek en uit vs. Apollo 8)
  • ===============================================
  • 07> Voltena 15-17 (nog thuis vs. VV Utrecht en uit vs. Peelpush en Sliedrecht)
  • 08> Peelpush 15-16 (nog thuis vs. Voltena en Sliedrecht, uit vs. SV Dynamo)

VV Utrecht liet er geen enkel misverstand over bestaan hoe de rolverdeling in dit duel moest worden. Vanaf 3-2 in de eerste set pakten ze het initiatief en met scores van Iris Reinders en Lisa Kersten werd ondanks twee time-outs van de thuisploeg de tussenstand in vlot tempo via 4-10 naar 5-13 gebracht. Peelpush kwam terug naar 10-13 via scores van o.a. Wies Smit, maar de gasten beantwoorden die serie met een eigen reeks met o.a. een ace van Iris Reinders en een blokpunt van Marrit Pasterkamp naar 10-18. Na de 13-20 scoorden Marly Bak, Iris Reinders en Ana Rekar de punten voor de 13-25 zege.

In set twee was het spelbeeld niet anders. Ook de bezoeker die helemaal niks wist van de standen kon zien dat VV Utrecht net als in de eerste set de veel betere ploeg was. En via Iris Reinders dat ook vlot weer op het scorebord tot uitdrukking bracht (3-10, 6-14). VV Utrecht denderde door naar 13-20, kwam via een aanvallende fout van de thuisploeg op 17-23 en maakte even later met een ace de set uit (17-25).

In de derde set kon Peelpush beter partij bieden en hielden Nina Evers, Heleen Wiegerinck en Wies Smit de thuisploeg tot aan 16-16 op gelijke hoogte met hun gasten. Vervolgens sloeg VV Utrecht met een serie van vijf punten de tussenstand naar 16-21 en voegde daar op 18-21 nog een driepunter aan toe. Via twee side outs scores werd de eindstand daarna 19-25 en 0-3.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart.