Vizier op volleybal

 

Laatste transfernieuws, grote domper voor Anna Mebus.

VoV, 29-05-2024. 10:16 uur. Bij Genève Volley was de inbreng van het Nederlandse duo Hylke Lyklema als spelverdeelster en international Florien Reesink als libero vorig seizoen waarschijnlijk zo goed bevallen dat ze na het vertrek van dat tweetal ook op een andere positie wel een Nederlandse in de selectie wilden. Dat werd Famke Boonstra, die de Duitse Bundesliga bij SC Dresden verruilde voor Zwitserland.

Frederique van Veen treedt bij Dynamo in dienst en daarmee is de selectie van Dynamo Apeldoorn zo goed als rond. De komst van middenaanvalster brengt de selectie op een totaal van twaalf speelsters. De 20-jarige en 1,87 meter lange Frederique kwam het afgelopen volleybaljaar uit voor Djopzz VC Zwolle Topvolleybal. Voordien was zij actief bij US Amsterdam en Spaarnestad.

Eind april werd St. Nazaire toch wel verrassend kampioen van Frankrijk. In de play-off finale bleven ze de baas over Tours van Michaël Parkinson. Oranje international Luuc van der Ent maakt een mooie transfer naar de Franse kampioen. Hij verlaat Powervolleys Düren en de Bundesliga ervoor.

Britte Stuut maakt in de Bundesliga de overstap van Rote Raben Vilsbiburg naar SSC Schwerin. Daar wordt ze op de midpositie de opvolgster van Indy Baijens, die de club van bondscoach Felix Koslowski verlaat en Britte wordt teamgenote van Elles Dambrink, Nova Marring en Fleur Savelkoel.

Internationaal:

De Italiaanse Raphaela Folie maakt de overstap van Vero Volley Milano, de club van Nika Daalderop, naar LOVB Houston in Amerika. Massimo Barbolini is daar haar coach, collega’s zijn o.a. Micha Hancock en Jordan Thomson, die van VakifBank is overgekomen.

Grote Domper voor spelverdeelster Anna Mebus

Anna Mebus miste aan het eind van het vorig seizoen de play-offs in Finland vanwege een knieblessure. Toen was er nog hoop dat ze snel zou herstellen en in het nieuwe seizoen weer haar partijtje op de spelverdeelster positie zou kunnen meeblazen bij haar ‘oude’ club of bij een nieuwe werkgever.

Echter gaat dat helaas voor haar niet op. Zij deelde ons mede: “Helaas zal ik komend seizoen niet spelen, ik ben na terugkomst in Nederland naar de fysio gegaan en we hebben toen besloten hier een nieuwe MRI-scan te laten maken.

Hieruit bleek dat m’n voorste kruisband volledig was afgescheurd en ik ben hier op 1 mei jongsleden aan geopereerd! Het is nu bijna op een maand na de operatie en ben druk bezig met revalideren, maar zoals misschien bekend, duurt zo’n herstel van een kruisband operatie zo’n 9 tot12 maanden. Ik zal dus komend seizoen moeten overslaan.” Veel sterkte en een voorspoedig herstel, Anna.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Genève Volley en  archief VoV.